Την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στη φετινή Super League είχε το Σάββατο ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες μολονότι προηγήθηκαν στα Πηγάδια εν τέλει αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη μαχητική Ξάνθη, που κατάφερε να κρατήσει το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ένγκελς συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 12΄. ωστοσο στο 43′, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήρθε η ισοφάριση από τον Λισγάρα για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στο 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πεναλτι σε χέρι του Λισγάρα μεσα στην περιοχή που όμως δεν το ειδε ο Καλογερόπουλος.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι περσινοί πρωταθλητές στο α΄ ημίχρονο όσο καλοί ήταν στη δημιουργία τόσο προβληματικοί αποδεικνύονταν στην εκτέλεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό… κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν προβάδισμα δύο και τριών τερμάτων, με τους Φορτούνη, Σεμπά και Τζούρτζεβιτς να πρωταγωνιστούν σε αντεπιθέσεις-φωτιά, αλλά ταυτόχρονα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμα το οποίο είχε διαμορφωθεί αρκετά νωρίς.

Στο 12΄ από κόρνερ του Σεμπά, ο Μπιορν Ένγκελς νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων και με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα».

Όσο όμως ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες, τόσο η Ξάνθη έπαιρνε θάρρος. Η γηπεδούχος ομάδα εκμεταλλεύτηκε κάποια κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, άρχισε να γίνεται απειλητικη και ισοφάρισε σε κομβικό σημείο.

Στο 43΄ από σέντρα του Μπρίτο και λάθος έξοδο του Καπίνο, ο Λισγάρας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς πλεονέκτημα.

Στο β΄ ημίχρονο ο Χάσι ανακάτεψε την τράπουλα με τις αλλαγές των Καρσελά και Εμενίκε, ωστόσο η ομάδα του «βραχυκύκλωνε» μόλις πλησιάζε την εστία των Ακριτών.

Στο 79΄ ακυρώθηκε σωστά (χέρι) γκολ του Εμενίκε κι έτσι ο Ολυμπιακός, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, υπέστη την πρώτη του απώλεια για τη φετινή σεζόν.

Κίτρινες: Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Μεχία, Μπρίτο – Μάριν, Ζιλέ

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72΄ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59΄ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντριτσεκ (81΄ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65΄ Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60΄ Εμενίκε)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης