Την βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί πανέτοιμος στον αγώνα με την Λουκέρνη για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League (9/8, 21:00, Novasports 2HD), εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ παράλληλα έθεσε ως προϋπόθεση πρόκρισης το να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του σε αυτό το εντός έδρας ματς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στην συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ομάδα πρέπει να είναι δυνατή ψυχολογικά. Να είστε σίγουροι πως αυτό θα συμβεί, αφού πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για εμάς. Η Λουκέρνη είναι ένας δυνατός αντίπαλος, με καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Εμείς, παρότι είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο αντίπαλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα για τη Λουκέρνη, το ότι έχει ήδη δώσει επίσημα ματς, είπε: «Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για τον αντίπαλο, αλλά έχουμε κι εμείς τα δικά μας πλεονεκτήματα. Πρώτον, το ότι παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και δεύτερον το ότι έχουμε μεγάλο κίνητρο. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας βάλει δυσκολίες, αλλά έχουμε κι εμείς τα όπλα μας. Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης μας και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο».

Στην ερώτηση πόσο διαφορετικός θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Λεγανές, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: «Η ομάδα τώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Εκείνο ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας, αυτό τώρα είναι ένα επίσημο ματς. Οι παίκτες έχουν δουλέψει πάρα πολύ και θέλουν πολύ να αγωνιστούν. Θα υπάρχουν ομοιότητες με το ματς με τη Λεγανές, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και διαφορές που θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Θέλω να αποδείξω στους παίκτες μου πως πιστεύω σε αυτούς και στη δουλειά τους. Έχω επισημάνει στους παίκτες μου πως το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί. Το πιο σημαντικό είναι να μην δεχτούμε γκολ. Έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια τον αντίπαλο, σε αντίθεση με ό,τι έχουν κάνει εκείνοι με εμάς».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει για αποτελέσματα σε μια νέα ομάδα, σχολίασε: «Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να βρίσκεται στην θέση που του αξίζει. Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα με τη Λουκέρνη και των στόχων που ακολουθούν. Στον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τέτοιες δικαιολογίες. Πρέπει να δίνεις πάντα το 100% για να διεκδικείς τους στόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος για την κατάσταση του Νάτχο, είπε: «Είναι ένας παίκτης που θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα μας, όμως ήρθε τελευταία στιγμή. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, όπως ο Καρίμ (σ.σ. Ανσαριφάρντ) και ο Νάτχο. Παρότι λοιπόν υπάρχει ποιότητα, δεν μπορούμε να πούμε πως ακόμη βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και δεν έχουν προσαρμοστεί στο πλάνο μας. Όμως για να βρίσκονται εδώ πιστεύουμε στην αξία τους και ότι μπορούν να προσφέρουν».

Στο μεταξύ, ο Κώστας Φορτούνης έχρισε φαβορί έχρισε την ομάδα του, ωστόσο ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έσπευσε αμέσως να προσθέσει πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο.

«Είμαστε μια πολύ καινούρια ομάδα. Έχουν έρθει παίκτες που δεν έχουν παίξει ούτε σε φιλικά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχουν έρθει πολλοί Έλληνες παίκτες, κάτι που είναι καλό και για τα αποδυτήρια, αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία», είπε αρχικά ο Φορτούνης και στη συνέχεια τόνισε:

«Έχουμε δουλέψει πολύ στην προετοιμασία. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και παίζουμε στο γήπεδό μας. Είμαστε φαβορί και δεν το κρύβουμε αυτό, αλλά ο αντίπαλος έχει δώσει κάποια παραπάνω παιχνίδια από εμάς. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες ο προπονητής μάς έχει προετοιμάσει και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ».

Για τη διαφορά των προκριματικών αγώνων του Europa League με αυτούς του Champions League, σχολίασε: «Δεν αλλάζει κάτι. Η Ευρώπη είναι πάντα Ευρώπη και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται εκεί. Ξέρουμε ότι το Europa είναι μια ευκαιρία για να πάμε πιο ψηλά σαν σύλλογος. Η προσέγγιση θα είναι η ίδια. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα δώσουμε προκριματικά. Θα είμαστε το ίδιο και φέτος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης