Στη σημασία που έχει αποκτήσει για τον Ολυμπιακό, η νίκη στον αυριανό εντός έδρας αγώνα με την Αστάνα, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, στάθηκε ο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την ομάδα του Καζακστάν, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πάντως ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι αυτη η πίεση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ομάδα του, τονίζοντας χαρακτηριστικα ότι «…η πίεση υπάρχει, αλλά θεωρούμε πως κάνει καλό σε εμάς και την ομάδα. Δεν σταματάει κάτι εδώ από την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ακόμη πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, χωρίς φυσικά να τις προσδιορίσει, και ξεκαθάρισε πως ο Ντε Λα Μπέγια δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε στο αυριανό ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Πορτογάλο προπονητή δεν αφορούσε μόνο το αυριανό ματς, αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που αμέσως μετά ακολουθεί, με τον ίδιο να επισημαίνει: «Εμείς είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς και δεν σκεφτόμαστε το επόμενο. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην προετοιμασία μας σε σχέση με ό,τι γίνεται συνήθως. Κοιτάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά του τωρινού αντιπάλου. Μετά θα δούμε τον επόμενο αγώνα» ήταν η απάντησή του.

Αναφερόμενς δε στην αστάθεια που δείχνει η ομάδα του, με δεδομένες τις ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ, σχολίασε: «Δεν πιστεύω πως έχουμε δείξει ότι δεν διαθέτουμε σταθερότητα. Με εξαίρεση τα ματς που χάσαμε και για τα οποία έχω δώσει εξηγήσεις, εμείς έχουμε νικήσει τα άλλα ματς στο πρωτάθλημα. Νικήσαμε την Γιουνγκ Μποις, νικήσαμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και γενικά έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο και μία σταθερότητα».

Αμέσως μετά τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτή που παρέταξε στη Νέα Σμύρνη. «Όχι πολλές, αλλά κάποιες» είπε και πρόσθεσε πως ο Ντε Λα Μπέγια δεν θα είναι στην αποστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι θα προσέξει αμυντικά, ώστε να μην συμβεί αυτό που έγινε με τον ΑΠΟΕΛ: «Το γκολ είναι κάτι που αλλάζει την εξέλιξη ενός αγώνα. Σε αναγκάζει να αλλάξεις πράγματα, αλλά αυτό το γκολ δεν σημαίνει πως θα χάσεις. Στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ είχαμε και τον χρόνο και τις ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε άλλα ματς στο πρωτάθλημα, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, τελικά νικήσαμε. Το ίδιο έγινε και με την Αρούκα. Φυσικά και δεν θέλουμε να δεχθούμε πρώτοι γκολ. Αύριο θέλουμε να έχουμε την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία. Δεν ευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά, αν γίνει, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε τελικά να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ερωτηθείς για την Αστάνα, απάντησε: «Το ποδόσφαιρο του Καζακστάν το γνωρίζουμε κυρίως λόγω της Εθνικής. Η Αστάνα, αν και δεν είναι κακή ομάδα, ωστόσο παρουσιάζει δυσκολίες πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις. Ξέρουμε την Αστάνα και τα αδύνατα σημεία της. Όμως είναι μία ομάδα που παίρνει τον τίτλο και που πέρυσι σε όμιλο με Ατλέτικο, Μπενφίκα και Γαλατασαράι, δεν έχασε ματς στην έδρα της. Θα μας δυσκολέψει αρκετά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που έχει τα καλά της και τα μειονεκτήματά της. Με την στρατηγική που θα έχουμε, θα φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματά της».

Για το ποια θεωρεί αδύναμα σημεία, πρόσθεσε: «Έχει αρνητικά στοιχεία και, όπως είπαμε, κοιτάζουμε να τα ανακαλύψουμε και να τα εκμεταλλευτούμε. Εμείς κρύβουμε τι γνωρίζουμε, όπως κάνει και η Αστάνα για εμάς. Δίνουμε βάρος στα θετικά της και στα προβλήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει για να τα αντιμετωπίσουμε».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε ακόμη για το πρόβλημα σκοραρίσματος που παρουσιάζει η ομάδα του στα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς και τόνισε: «Ναι, είναι αλήθεια πως στα παιχνίδια που αναφέρατε δεν έχουμε καταφέρει να σκοράρουμε στον χρόνο αυτό. Αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός γνωριζόμαστε καλύτερα ως ομάδα, και εγώ και οι παίκτες. Το γεγονός ότι δεν έχουμε σκοράρει στα 90 λεπτά και βάλαμε γκολ στην παράταση με την Αρούκα και πως δεν βάλαμε γκολ στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ είναι κάτι, στο οποίο δεν στεκόμαστε. Στεκόμαστε στις φάσεις που δημιουργήσαμε και στο ότι δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να είναι πιο απειλητικοί. Στεκόμαστε και σε άλλα πράγματα, πιο σημαντικά όπως ο αριθμός των γκολ στο πρωτάθλημα. Βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Προσπαθούμε και θέλουμε να βάζουμε γκολ στα 90 λεπτά. Μένουμε στο ότι το διορθώνουμε και επίσης στο ότι για αύριο είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι».

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να χάσει και αύριο ο Ολυμπιακός, οπότε θα μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες πρόκρισης και αν είναι έτοιμος σε μια τέτοια περίπτωση να δεχθεί κριτική, ίσως και απόλυση. Ο Πάουλο Μπέντο έδειξε να μην καταλαβαίνει το νόημα αυτής της ερώτησης και το είπε: «Μετά από τις ήττες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, μου έγινε πάλι μια ανάλογη ερώτηση. Και τότε δεν κατάλαβα το νόημά της. Εγώ στέκομαι στο να αναλύσω τα ματς και να βελτιώσω την ομάδα. Μετά τις ήττες είδαμε θετική αντίδραση. Βάλαμε τρία γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος νικάμε και συνεχίζουμε καλά. Δεν καταλαβαίνω την σημασία της ερώτησης αυτής. Κανένας προπονητής δεν προετοιμάζει την ομάδα του για ήττα και για να πάει να χάσει. Από εκεί και πέρα, ένας προπονητής σε μεγάλες ομάδες πάντα δουλεύει υπό πίεση και με κριτική. Πρέπει να κοιτάζει την ομάδα του, να την προπονεί και να δουλεύει. Δεν είναι κάτι που το ελέγχω εγώ αυτό. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης. Το πρόγραμμα του ομίλου το γνωρίζαμε από την αρχή. Δεν θα τελειώσει τίποτα εδώ. Έχουμε ακόμα τρία ματς. Η πίεση υπάρχει, αλλά θεωρώ πως κάνει καλό σε εμάς και στην ομάδα. Δεν σταματάει κάτι εδώ από την Ευρώπη».

Τέλος, για τον Καρντόσο και για το αν τον υπολογίζει, δήλωσε: «Ο Καρντόσο, όπως και όλοι οι παίκτες, ανήκει στο δυναμικό μας και είναι στην διάθεσή μας. Είναι αλήθεια πως ο Καρντόσο ήρθε στην ομάδα με το κλείσιμο της αγοράς. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό παικτών και είναι δύσκολο να βρουν όλοι θέση στην ενδεκάδα. Με τον Πανιώνιο έμεινε εκτός, λόγω τακτικής. Ο Καρντόσο είναι εδώ για να βοηθήσει και έχει πολλά καλά στοιχεία. Είτε βασικός είτε από τον πάγκο, μπορεί να μας βοηθήσει. Ωστόσο, το αν μένει ένας παίκτης εκτός ενδεκάδας δεν έχει να κάνει με τον ίδιο. Έχει να κάνει με το ότι έχουμε πολλούς παίκτες, με την τακτική και με το ότι άλλοι παίκτες μπορεί να είναι σε πιο καλό επίπεδο ετοιμότητας για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Καρντόσο είναι εδώ και όταν κριθεί σκόπιμο θα χρησιμοποιηθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης