Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως προτίθεται να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ την ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τον Δήμαρχο Πειραιά και επί σειρά ετών μόνιμο συνεργάτη του, Γιάννη Μώραλη.

Σημειώνεται πως κατά τον νόμο μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση του βουλεύματος ο σημερινός πρόεδρος του Ολυμπιακού, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος οφείλει να αποχωρήσει από την ομάδα, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και να μεταβιβάσει διά σχετικού τιμήματος το μετοχικό κεφάλαιο το οποίο κατέχει σε άτομο, που αποδεδειγμένα είναι σε θέση να σηκώσει το ηθικό και οικονομικό βάρος ενός τέτοιου εγχειρήματος. Θα πρέπει δηλαδή ο αντικαταστάτης του να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.

Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.

Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».

Πως θα συμπεριφερθεί ο υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διατάξεις του αθλητικού νόμου για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφέστατες. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι ήδη ενημερωμένος και έχει ήδη συζητήσει το θέμα το Μαξίμου οφείλει μαζί με τον αρμόδιο αθλητικό δικαστή να διασφαλίσει πως η αλλαγή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με την αναγκαστική αποχώρηση του σημερινού προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη πρέπει να είναι απόλυτος σύννομη. Αυτό σημαίνει πως ο δήμαρχος Πειραιά οφείλει να καταδείξει πως διαθέτει το οικονομικό προφίλ που διασφαλίζει τις κατά τον νόμο διατάξεις. Σημειώνεται πως ο νόμος δεν προβλέπει παραχώρηση του μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα δωρεάν, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στη θέση του υπό αποχώρηση προέδρου ένα παρένθετο πρόσωπο ή επί το λαϊκότερο ένας «αχυράνθρωπος».

Το τίμημα για την μεταβίβαση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να δικαιολογεί την εμπορική αξία της μετοχής κατά την παρούσα φάση και δεύτερον ο νέος πρόεδρος να δικαιολογεί φορολογικά το καταβληθέν τίμημα. Τα λέμε αυτά για να μην υπάρξουν στο άμεσο μέλλον παρεξηγήσεις.

Λίγο αργότερα δήλωση έκανε και ο Γιάννης Μώραλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά στην τοποθέτησή του αναφέρει:

«Ως Δήμαρχος Πειραιά αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί απέναντι στο σύλλογο της πόλης μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων μας.

Για το λόγο αυτό τίθεμαι στη διάθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προκειμένου μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου να στηρίξω την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας, για τους λίγους μήνες που απαιτούνται μέχρι να δικαιωθεί οριστικά ο φυσικός ηγέτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όλοι οι Ολυμπιακοί απέναντι στην επίθεση που δέχεται η ομάδα μας είμαστε παρόντες και ενωμένοι σαν μια γροθιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης