Στα γραφεία της Super League μεταφέρθηκε η μάχη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, μετά το ντέρμπι της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία. Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακποινωθεί τη Δευτέρα (5/3).

Το παρών στα γραφεία της Super League για τη διαδικασία έδωσαν εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο νομικός Αργύρης Λίβας μαζί με τον Βασίλη Δημακόπουλο, αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς. Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μπίρδας, Μαυρομάτης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή του ντέρμπι, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, η οποία και εστάλη. Ο διαιτητής τόνισε ότι όλα έγιναν νομότυπα και υπογράμμισε ότι ο γιατρός διαβεβαίωσε για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία. Έτσι, ο Αρετόπουλος αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση της έκθεσης εξέπληξε την πλευρά του ΠΑΟΚ, η οποία ζήτησε αναβολή της υπόθεσης ή διακοπή ως τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμαστεί. Το αίτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» απορρίφθηκε και η έδρα διέκοψε για μισή ώρα την διαδικασία ώστε να προετοιμάσουν οι Θεσσαλονικείς την προσπάθειά τους να αντικρούσουν τα νέα δεδομένα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των εμπλεκομένων και των μαρτύρων, ενώ οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι και τις 22:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, ενώ έξω από τα γραφεία της Super League βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά».

Την ίδια στιγμή οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στην Θεσσαλονίκη. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν και βετεράνοι της ομάδας όπως οι Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Τερζανίδης, Τσουρέλας και Πέλλιος.

Μαυρομάτης: «Ζητάμε να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη να διεξαχθεί»

Ο εκ των δικηγόρων του Αχιλλέας Μαυρομάτης υποστήριξε ότι η παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» είναι αντικανονική καθώς δεν είχε δηλωθεί στη λίστα, ενώ ζήτησε από την έδρα να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ του ΠΑΟΚ ή να οριστεί εκ νέου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να μη γίνει το παραμικρό. Για πρώτη φορά, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός. Η συμπεριφορά ήταν υποδειγματική. Υπάρχουν μόνο χαρτάκια και ρολά για λόγους δημιουργίας ατμόσφαιρας. Βγαίνουν οι δύο ομάδες και ξαφνικά, χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε, προκύπτει ο αναφερόμενος τραυματισμός του κ. Γκαρσία.

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι πρώτον, ο κ. Γκαρθία συμμετείχε αντικανονικά στον πάγκο της ομάδας του. Στα 75 λεπτά πριν τη σέντρα που απαιτούνται, δεν υπήρχε στη λίστα. Δε μας νοιάζει το γιατί έγινε, αλλά έγινε. Αν τραυματιστούν ποδοσφαιριστές, μπορούν να αντικατασταθούν, δεν υπάρχει όμως πρόβλεψη για τον προπονητή. Αν έχει κάτι, τον αντικαθιστά ο βοηθός του. Πρώτος λόγος ένστασης, είναι η αντικανονική συμμετοχή του κ. Γκαρθία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα. Ακόμα και τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα.

Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία. Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε μόνος του και ότι ο διαιτητής έκρινε πως ο προπονητής μπορεί να συνεχίσει το ματς.Δεν υπάρχει καν τραυματισμός. Ζητάμε να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι».

Γκαγκάτσης: «Ο φερόμενος τραυματισμός προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε πως το οίδημα που είχε στο χείλος ο προπονητής του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια και από τον γιατρό της ομάδας!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.

Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού!

Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε… “να μείνει κάτω, να μείνει κάτω!”

Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια! Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα!»

Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει “παίρνω την ομάδα και φεύγω γεια σας”! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να’ ναι…».

Δημακόπουλος: «Ο τραυματισμός δεν επιδέχεται αμφισβήτηση»

Με τη σειρά του ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, τόνισε ότι ο τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία, που οδήγησε στη μη διεξαγωγή του ντέρμπι δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία. Αναλυτικά:

«Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή».

Ο Αργύρης Λίβας ανέφερε: «Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει το ματς. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης