Η μεγάλη ώρα έφτασε! Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία του, αφού απόψε υποδέχεται την Άρσεναλ στο κατάμεστο από κόσμο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, ΕΡΤ 1, OTE Sport 2).

O πρωταθλητής Ελλάδας έχει φέρει έτσι την κατάσταση που σήμερα προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία, ακόμη και με ήττα 0-1 ή 1-2. O Ολυμπιακός δεν θα περιμένει την πίεση της Άρσεναλ αλλά θα επιχειρήσει να την αιφνιδιάσει ξανά. Ο Μάρκο Σίλβα ξεκαθάρισε ότι γίνεται σχεδιασμός νίκης κι ο Μπράουν Ιντέγε ότι ο Ολυμπιακός θα επιτεθεί για να σκοράρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό απέναντι στους Άγγλους. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, με τον Σεμπά και τον Πάρντο στα πλάγια.

Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης και Πουλίδο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Αρσέν Βενγκέρ αναμένεται να παρατάξει και εκείνος με το ίδιο σύστημα την ομάδα του. Η πιθανή ενδεκάδα των φιλοξενούμενων θα αποτελείται από τους Τσεχ (τερματοφύλακας), Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί και Μονρεάλ (άμυνα), Φλαμινί, Ράμσεϊ (αμυντικοί μέσοι), Τσάμπερλεϊν, Κάμπελ, Εζίλ (μεσοεπιθετικοί) και Ζιρού (επίθεση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό παιχνίδι έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα διεθνή ΜΜΕ σε σχέση με όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.  Κι η UEFA έχει δώσει τεράστιο βάρος, στέλνοντας υπερπαρατηρητή και βάζοντας διαιτητή έναν εκ των κορυφαίων του κόσμου, τον Ιταλό Νικόλα Ριτσόλι.

Για την ιστορία η Άρσεναλ έρχεται στο Φάληρο για 4η φορά από το 2009 αλλά για πρώτη φορά με την… πλάτη στον τοίχο. Είναι σημαντικό ότι το 2009 ήταν επίσης ένα βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου όπου ο Λεονάρντο σκοράρει, και δίνει στην ομάδα του την τρίτη της νίκη στον όμιλό της και τη στέλνει στους «16» του Champions League.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης