Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλίσπορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν από το 74’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βιάνα.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο έδειξε προσεκτικός στην άμυνά του και προσπαθούσε να απωθήσει τις αντεπιθέσεις που επιχειρούσε η τουρκική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 44’ ο Ντελάρζ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μποτία με προβολή του έκοψε το σουτ, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε στο 3’ με ένα φάουλ «κεραυνό» του Φορτούνη που έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα, δόθηκαν πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου, ενώ στο 41′ με σουτ του Μποτία από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 42′ με τον Καρντόσο να παίρνει την μπάλα από το λάθος γύρισμα του Κάρλος και να σουτάρει το 0-0 δεν άλλαξε.

Ο Λιθουανός τερματοφύλακας συνέχισε να είναι σε ετοιμότητα και στο σουτ του Σεμπά στο 55′ και στο μακρινό σουτ του Μάρτινς στο 57′, όπου «απογειώθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, όμως στο 74′ ο Βιάνα χτύπησε εκτός φάσης τον Προχάτσκα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα, αλλά και χωρίς σέντερ φορ, αφού ο Μπέντο προτίμησε να «θυσιάσει» τον Καρντόσο για να καλύψει την απώλεια στην άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, τα λεπτά κύλησαν και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός – Οσμανλίσπορ 0-0 (Cosmote Sport 2)

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Φιγκέιρας, Ρέτσος, Φορτούνης, Μποτία – Κάρλος, Εντιαγέ, Πίντο, Τσουρούσκου

Κόκκινες κάρτες:
74′ Βιάνα

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (87′ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Φορτούνης (71′ Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο (76′ Ρομαό).

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι):
Καρτσέμαρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο, Κάρλος (87′ Μάχερ), Τσαγκιράν, Μπιφουμά (90′ Γκουβέν), Εντιαγέ, Ρεγκατίν, Ντελάρζ (81′ Ρουσέσκου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης