Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Το φινάλε του Ολυμπιακού στο εφετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι ήταν άδοξο.

Κι αυτό γιατί απέναντί του είχε την Άντερλεχτ που ήταν μία ομάδα στα μέτρα του και σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούσαν αντίστοιχες εμφανίσεις με αυτές που έκαναν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είχαν σήμερα την πρόκριση για τους 16 του Europa League στο… τσεπάκι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, οι Πειραιώτες στους δύο αγώνες τους με τους Βέλγους αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και, πληρώνοντας την αστοχία τους, φόρεσαν για τελευταία φορά στην τρέχουσα περίοδο το ευρωπαϊκό τους κοστούμι.

Όπως είναι φυσικό, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού σκόρπισε απογοήτευση τόσο στους φιλάθλους όσο και στη διοίκηση της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά απογοητευμένοι με αυτήν την εξέλιξη που είχε η πορεία των Πειραιωτών στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης εμφανίστηκαν και τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, που μίλησαν αποκλειστικά στο zougla.gr.

Ο λόγος για τους Νίκο Βαμβακούλα, Πέτρο Καραβίτη και Αλέκο Κακλαμάνο, οι οποίοι έχουν φορέσει τη ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας αγωνιστεί σε αρκετούς ευρωπαϊκούς αγώνες με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Βαμβακούλας: «Δεν έκλεισα μάτι χθες το βράδυ»

«Δεν έκλεισα μάτι χθες το βράδυ. Σας μιλάω ειλικρινά. Αυτός ο αποκλεισμός με στενοχώρησε πάρα πολύ, γιατί αποκλειστήκαμε από μία ομάδα που ήταν στα μέτρα μας. Ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι αδίκησε τον εαυτό του» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιστορικός «Τιραµόλας» της ομάδας του λιμανιού, ο οποίος αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα από το 1977 έως το 1985.

(Οι δηλώσεις του Βαμβακούλα)

Καραβίτης: «Στον αποκλεισμό παίζει ρόλο και η έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελλάδα»

Από τη μεριά του, ο Πέτρος Καραβίτης, που πέρασε σχεδόν όλη την… ποδοσφαιρική του ζωή στον Ολυμπιακό (1968-81), δήλωσε ότι σημαντικό ρόλο στον αποκλεισμό της ομάδας του Σίλβα παίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να χαλαρώνει, αφού εξασφαλίζει τον τίτλο από τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο Ολυμπιακός πρέπει από τώρα να χτίσει την ομάδα της νέας περιόδου, αποκτώντας δύο σέντερ μπακ που θα μασάνε σίδερα. Επίσης, η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει νέους παίκτες που θα έχουν ταχύτητα».

(Οι δηλώσεις του Καραβίτη)

Κακλαμάνος: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την Άντερλεχτ, αλλά δεν φάνηκε στο τερέν»

Ο Αλέκος Κακλαμάνος, ο οποίος αγωνίστηκε με τους Πειραιώτες τη διετία 1995-97, έχοντας παράλληλα καταγράψει μία σημαντική καριέρα στα βελγικά γήπεδα, υπογράμμισε ότι «…ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του, καθώς είναι καλύτερη ομάδα από την Άντερλεχτ, κάτι που ωστόσο δεν το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο», ενώ πρόσθεσε πως «είχα προβλέψει ότι θα έχουμε πρόβλημα στην παράταση, καθώς το βελγικό πρωτάθλημα είναι δύο σκάλες πάνω από το ελληνικό».

(Οι δηλώσεις του Κακλαμάνου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης