Η Παναγία, την οποία επικαλείται συχνά-πυκνά ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν στο πλευρό του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό Ο «δικέφαλος» του Βορρά έφυγε την Τετάρτη με το «τρίποντο» από το «Καραϊσκάκη», επικρατώντας με 2-1 των Πειραιωτών, για την -εξ αναβολής- έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους», που υπέστησαν την πρώτη φετινή τους ήττα στο φαληρικό γήπεδο.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένη στο μεγάλο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» και, παίζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, σκόραρε με τους Αθανασιάδη (43’) και Περέιρα (51’), καταφέρνοντας έτσι να φύγει με το μεγάλο «διπλό» από το φαληρικό γήπεδο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ με το οποίο ισοφάρισε προσωρινά ο Ολυμπιακός το πέτυχε στο 45+1′ ο Φουστέρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς τους.

O ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τζανδάρη στις καθυστερήσεις, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άσκησε μεγάλη πίεση προς τον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα ωστόσο δεν έδειχναν να μην μπορούν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ, ο οποίος αμυνόταν πίσω από το κέντρο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 21ο λεπτό με τον Γλύκο να αποκρούει το δυνατό συρτό σουτ του Μιλιβόγεβιτς, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο «δικέφαλος» του Βορρά απάντησε στις ευκαιρίες με τον Τζανδάρη, ο οποίος έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ, βλέποντας τον Ρομπέρτο να απομακρύνει την μπάλα με γροθιές.

Το πρώτο ημίχρονο έφτανε προς το τέλος του και το 0-0 έμοιαζε να είναι τα πιθανότερο αποτέλεσμα, με το οποίο θα πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Εντούτοις ξαφνικά το παιχνίδι πήρε «φωτιά» και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών σημειώθηκαν ισάριθμα γκολ, με τον ΠΑΟΚ να «παγώνει» το Καραϊσκάκη, παίρνοντας το προβάδισμα και τους Πειραιώτες να απαντούν άμεσα.

Πιο συγκεκριμένα στο 43’ ο δικέφαλος του Βορρά έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σκόνδρα να κάνει την κοντινή παράλληλη σέντρα και την μπάλα να φτάνει στα πόδια του αμαρκάριστου Αθανασιάδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα του Ρομπέρτο, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός πάντως παρά τη ψυχρολουσία του 0-1, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει: στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσορι εκτέλεσε κόρνερ και ο Φουστέρ με απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε συστημένη την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γλύκου.

Με γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του ντέρμπι. Πιο συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμα, χάρη σε ένα φοβερό γκολ του Φακούντο Περέιρα, ο οποίος με ασύλληπτο μακρινό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο.

Στη συνέχεια ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας στο ματς στο 60’ τους Κασάμι και Ντοσεβί αντί των Αφελάι και Μανιάτη, ενώ επτά λεπτά αργότερα αντικατέστησε τον Μήτρογλου με τον Μπενίτες.

Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 69’ με τον Ελαμπντελαουΐ να βρίσκει με σέντρα τον Φουστέρ στην «καρδιά» της περιοχής του ΠΑΟΚ αλλά η προβολή του Ισπανού μεσοεπιθετικού δε βρήκε στόχο.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αύξησε την πίεσή του, ωστόσο ο ΠΑΟΚ άντεχε, ενώ στο 80’ ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας το σουτ του Κασάμι.

Με τους γηπεδούχους να είναι μαζικά μπροστά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης,  ο ΠΑΟΚ πέτυχε ακόμα ένα τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Τζανδάρη, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από λανθασμένη απόφαση του επόπτη, ενώ στο 84′ ο βοηθός είχε καταλογίσει λανθασμένα οφσάιντ τον Τσόρι (σ.σ.: σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε στο φινάλε του ματς, με την είσοδο μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο (ο Περέιρα κλώτσησε έναν εξ αυτών) ωστόσο εκτονώθηκε εγκαίρως πριν πάρει διαστάσεις χάρη στην παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2

Γκολ: 43′ Aθανασιάδης (ΠΑΟΚ) – 45+1′ Φουστέρ (Ολυμπιακός), 51′ Περέιρα (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες κάρτες: Φουστέρ- Κάτσε, Τζανδάρης, Ρατς, Σκόνδρας, Γκολάσα

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (60′ Ντοσεβί), Αφελάι (60′ Κασάμι), Φουστέρ, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου (67′ Μπενίτες).

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας (56΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (90+1 Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης .

Ο Περέιρα πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ
Μονομαχία στον... αέρα ανάμεσα στον Φουστέρ και τον Τζανδάρη
Ο Φουστέρ...οπλίζει και ισοφαρίζει
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Αθανασιάδη
Ο Αρετόπουλος λέει στον Τσόρι να εκτελέσει μετά το σφύριγμά του
Κατάμεστο το Καραϊσκάκη
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα λέει με τον Σωκράτη Κόκκαλη

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης