Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ», θέλοντας να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Europa League (20.00, OTE Sport 1).

Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα θα ήθελαν να επαναλάβουν τον προ τριετίας θρίαμβό τους, όταν είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 των «μοβ» με τρία γκολ του Κώστα Μήτρογλου και τον Ρομπέρτο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τους παίκτες του. Σημαντικό είναι ότι ο Σιόβας ένιωσε ενοχλήσεις χθες, κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο «Κονστάντ Βαντεν Στοκ», και η συμμετοχή του στο ματς με την Άντερλεχτ θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. 

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του -από δεξιά προς αριστερά- θα έχει τους Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουακού.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μιλιβόγεβιτς και ο Ζντιέλαρ, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Σεμπά και ο Ντουρμάζ. Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Τσόρι, Κασάμι, Πουλίδο, Βούρος και Χουτεσιώτης. Εκτός είναι οι Ελαμπντελαουί, Πάρντο και Ερνάνι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπεσνίκ Χάσι θα παρατάξει με το ίδιο σύστημα και την Άντερλεχτ. Το αρχικό σχήμα θα αποτελέσουν οι Προτό (τερματοφύλακας), Ναχάρ, Χέιλεν, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (άμυνα), Ντεφούρ, Μπατζί (αμυντικά χαφ), Πρατ, Ασεαμπόνγκ, Τζούριτσιτς (μεσοεπιθετικοί) και Οκάκα.

Ο κύριος όγκος των φίλων του Ολυμπιακού αναμένεται σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ κάποιοι ψάχνουν ακόμη για εισιτήριο, αλλά δεν υπάρχουν, καθώς έχουν δοθεί και τα 1.200 που ήταν διαθέσιμα.

Στο γήπεδο αναμένεται να είναι σήμερα και ο Γιάννης Μανιάτης για να δει τον Ολυμπιακό, ταξιδεύοντας από τη Λιέγη.

Στο ίδιο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι επίσημοι φίλοι του Ολυμπιακού και οι δημοσιογράφοι στις Βρυξέλλες διαμένει αυτές τις ημέρες και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Να δώσουμε και κάποια στατιστικά:

– για 4η φορά ο Ολυμπιακός παίζει στο Eurοpa League
–  η σημερινή είναι η 13η αναμέτρηση στον θεσμό
– ψάχνει την 4η νίκη του μακριά από το «Καραϊσκάκης» που θα τον φέρει πιο κοντά με την πρόκριση
– αν περάσει, θα είναι η 3η του πρόκριση στη νοκ άουτ φάση για τo Europa League.

Διαιτητής θα είναι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ που θα διευθύνει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, η Άντερλεχτ έχει καλά αποτελέσματα μαζί του, ενώ φημίζεται ότι βγάζει εύκολα κάρτες και δίνει πέναλτι, κυρίως υπέρ της έδρας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης