Aναμφίβολα αποτελεί τον παίκτη που έκλεψε την παράσταση στη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού και δίκαια φαίνεται ότι έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του.

Ο λόγος για τον Αλέξις Ρομαό, ο οποίος έχει εξελιχτεί για τους Πειραιώτες σε μία πρώτης γραμμής μεταγραφή, εκ των έσω βέβαια, δεδομένου ότι και πέρυσι ήταν στο ερυθρόλευκο ρόστερ, ωστόσο ο Μπέντο φρόντιζε να τον κρατά παροπλισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «France Football» μίλησε για όλους και για όλα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιλογή του να μεταπηδήσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παράλληλα πρόσθεσε πως εφετινός στόχος της ομάδας, είναι η συμμετοχή στο Champions League, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποψινό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι για την κορυφαία διοργάνωση.

«Δεν ήταν εύκολη η κλήρωση. Θα πρέπει να περιμένουμε μία σύνθετη κατάσταση και ειδικά μπροστά στο κοινό τους. Είναι μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές. Είναι ο πιό σημαντικός αγώνας της χρονιάς. Η πρόκριση τους ομίλους, είναι κυρίαρχος στόχος της ομάδας» ανέφερε για τα ματς με τους Σέρβους ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέχεια, ο Ρομαό μίλησε για την εμπειρία του στην χώρα μας, επισημαίνοντας: «Στην Ελλάδα βρήκα όσα έψαχνα. Σε απόλυτο βαθμό. Την πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που με σημάδεψε. Κάθε τίτλος είναι δύσκολος.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη Ιστορία στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χρόνο, υπάρχει η πιθανότητα να αγωνίζεσαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Πέρυσι ήμασταν στο Europa League, εφέτος θέλουμε να συνεχίσουμε στο Champions League».

Σε προσωπικό επίπεδο, η χρονιά δεν άρχισε καλά για τον Ρομαό, καθώς είχε λίγες συμμετοχές, όμως στην συνέχεια η κατάσταση άλλαξε: «Ήρθα στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Έκανα υπομονή και δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Ήξερα πως θα πάρω την ευκαιρία μου. Αλλάξαμε τρεις φορές προπονητή. Μίλησα μαζί τους κάθε φορά και μου έδωσαν να καταλάβω πως υπολογίζουν σ΄εμένα. Μετά όλα έγιναν πιο εύκολα».

Ερωτηθείς για τις διαφορές ανάμεσα στο Σαμπιονά και την Super League σχολίασε: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα υπάρχει λιγότερη τακτική. Το παιχνίδι είναι πιο επιθετικό, αν και οι ομάδες που παίζουν εναντίον μας, προσπαθούν να αμυνθούν και να μην χάσουν. Είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν στην Ελλάδα. Όμως σε γενικές γραμμές, το επίπεδο δεν είναι καλό. Τα ντέρμπι έχουν πάντα ενδιαφέρον».

Όσον αφορά στο μέλλον του, ο Ρομαό ανέφερε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως επιστρέψω στην Γαλλία για να τελειώσω την καριέρα μου. Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και προς το παρόν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Αγαπώ την χώρα, τον Πειραιά, τους ανθρώπους. Για την συνέχεια, θα σκεφθώ αργότερα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης