Αναβλήθηκαν για τις 22 Οκτωβρίου οι εφέσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αναφορικά με τη μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην πειραϊκή ομάδα. Η αναβολή δόθηκε επειδή απουσίαζε τόσο ο εκπρόσωπος του διεθνή ποδοσφαιριστή όσο και ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, που έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του παίκτη.

Ως γνωστόν, η Ένωση αιτείται εξάμηνη τιμωρία του Χριστοδουλόπουλου και απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο περιόδους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν το ίδιο για τους «κιτρινόμαυρους». Η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ για το πρόστιμο που είχε επιβάλει στον πρώην επιθετικό της (είχε κάνει δηλώσεις περί απειλών) εκδικάστηκε κανονικά, πάντως, παρά το αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά του συλλόγου δικαιολόγησε την απόφαση αναφέροντας πως οι δηλώσεις «έπλητταν το κύρος της ομάδας και η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει υπόψη του τον εσωτερικό κανονισμό και τον έχει υπογράψει. Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν». Το επιχείρημα αντέκρουσε η νομική υπεράσπιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

«Πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Επίσης, το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι δεδουλευμένα του παίκτη και γι΄ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης