Το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και λίγες ώρες πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται η επιτροπή υπό τον Δημήτρη Σκουτέρη έκρινε πως έπρεπε να απαλειφθεί η αφαίρεση τριών βαθμών επειδή είναι διαφορετική έννοια η «διακοπή αγώνα» από τη «μη έναρξη αγώνα».

Το σκεπτικό το οποίο δημοσιοποίησε η «Live Sport» αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη γραμματική διατύπωση της διατάξεως του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ του Π.Κ. συνάγεται με σαφήνεια ότι οι επιπρόσθετες (πέραν της χρηματικής ποινής) κυρώσεις επιβάλλονται μόνον σε περιπτώσεις που “υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα”.

Ο όρος “οριστική διακοπή του αγώνα” σημαίνει μη συνέχιση αγώνα ο οποίος άρχισε. Αντίθετα μη έναρξη αγώνα σημαίνει αγώνας που δεν άρχισε. Το ότι διαφορετική έννοια είναι αυτή της διακοπής και διαφορετική της μη έναρξης του αγώνα συνάγεται αναμφισβήτητα, πέρα από τη γραμματική διατύπωση της ρυθμίσεως και από τις ακόλουθες σκέψεις.

Η ίδια η διάταξη του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ αντιμετωπίζει δύο περιπτώσεις: την “οριστική διακοπή του αγώνα” (εδ. β’) και την άλλη (εδ. α’), την οποία προσδιορίζει χρονικά σε σχέση με τον αγώνα. Η άλλη αυτή περίπτωση του εδ. α’ δεν μπορεί να αφορά αγώνα που δεν άρχισε, αφού το μετά την έναρξη στάδιο καλύπτει το εδ. β’ με τον όρο ¨οριστική διακοπή του αγώνα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όλη δομή του άρθρου δεν καταλείπει αμφιβολία (κλιμακωτή ένταση των ποινών) για τη διαφορά “διακοπής” και “μη ενάρξεως” – κάτι που ενισχύεται και από την (συμβαδίζουσα με την κλιμάκωση των ποινών) ετερότητα της ουσιαστικής βαρύτητας. Άλλωστε η διάταξη του άρθρου 15 παρ. 4 περ. β’ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ κάνει σαφή (γραμματική) διάκριση ανάμεσα σε αγώνα που “δεν άρχισε” και σε “αγώνα που διακόπηκε οριστικά” – πράγμα που δεν θα έκανε εάν ο όρος “διακοπή” κάλυπτε και την περίπτωση αγώνα “που δεν άρχισε”».

Να σημειωθεί ότι το zougla.gr με πρωτοσέλδιο που αναρτήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου είχε ασχοληθεί εκτενώς με τον Δημήτρη Σκουτέρη. Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ποιος είναι ο κ. Σκουτέρης και ο κάθε κύριος Σκουτέρης που λόγω αξιώματος παίζει με θεσμούς και με την κοινωνία; Αν είναι αυτόφωτος, τότε ας ελεγχθεί. Αν είναι ετερόφωτος, τότε ας τιμωρηθεί. Ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να παραμένει σε μία θέση που του δίνει το δικαίωμα να ενεργεί αυτοβούλως. Αρκετά».



Διαβάστε επίσης:

Νέα πειθαρχική έρευνα κατά του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Δημήτρη Σκουτέρη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 21:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης