Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο. Το ματς με την Βάτενς, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-0, διεκόπη στο 86ο λεπτό, καθώς ο Παναγιώτης Ρέτσος, στην προσπάθειά του να πάρει κεφαλιά, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και βρέθηκε στο έδαφος, χάνοντας προς στιγμήν τις αισθήσεις του.

Το «ερυθρόλευκο» ιατρικό επιτελείο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τοποθέτησε στο νεαρό αμυντικό κολάρο, ενώ στη συνέχεια ο Ρέτσος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό μέρος οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μπέσνικ Χάσι για πρώτη φορά στον πάγκο τους επικράτησαν 2-0 και άφησαν καλές εντυπώσεις. Τα γκολ σημείωσαν οι Βέργος και Μεγαρίτης, ενώ θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι νεοαποκτηθέντες Κούτρης και Σισέ.

Ο Χάσι κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας κίπερ τον Χουτεσιώτη, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς. Στην άμυνα έπαιξαν οι Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Κούτρης, με τους Ρομαό, Μαρτίνς στα χαφ, τον Κασάμι στο δεξί άκρο, τον Μανθάτη στο αριστερό και τον Βρουσάι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 28’. Ο Μανθάτης έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέργο με εξαιρετική σέντρα και ο φορ του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε με κοντινή κεφαλιά να σημειώσει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Χάσι άλλαξε όλη την ομάδα εκτός από τον Χουτεσιώτη. Στην άμυνα έπαιξαν οι Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, στον άξονα οι Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, στα άκρα οι Μεγαρίτης, Ντουμάνης και ο Μάριν πίσω από τον Σεμπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2-0 διαμορφώθηκε στο 58’. Ο Ντουμάνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Σεμπά δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μεγαρίτη, ο οποίος σκόραρε μετά από προσποίηση.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός (α’ ημίχρονο):
Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς, Κασάμι, Μανθάτης, Βρουσάι, Βέργος.

Ολυμπιακός (β’ ημίχρονο):
Χουτεσιώτης, Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Μάριν, Μεγαρίτης, Ντουμάνης, Σεμπά.

Βάτενς (Τόμας Σιλμπερμπεργκερ):
Οσβαλντ, Στάινλενχερ, Κούγκανικ, Νιντσνάντερ, Τόπλιτς, Σνεμπάουερ, Κέκετς, Γιούρντικ, Κόβατσεκ, Τσιμερχόφερ, Ντομίνγκες.

Αναλυτικά η δήλωση του Χάσι μετά το φιλικό:

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, για ένα λεπτό, μάλιστα, ανησύχησα ότι θα τον χάναμε, ωστόσο ήταν άμεση η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας μας. Ο Ρέτσος έχασε τις αισθήσεις του για μια στιγμή, ευτυχώς για μια μόνο στιγμή, αλλά στη συνέχεια επανήλθε, είναι καλύτερα, αντιδράει και έχει επαφή με το περιβάλλον. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ για την υγεία του, τώρα θα πάει στο νοσοκομείο, να τον εξετάσουν και εκεί να δουν τι έχει συμβεί.

Το να βλέπεις ένα νέο παιδί σε αυτή την κατάσταση σε γεμίζει τρόμο, είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα. Ο άνθρωπος που έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του ήταν ο γιατρός και ευτυχώς το έκανε, το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Παναγιώτης είναι καλύτερα τώρα, θα πάει στο νοσοκομείο, ελπίζουμε να μην έχει τελικά κάτι σοβαρό και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας.

Οι σκέψεις μας είναι με τον Ρέτσο και ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Είναι ένα νεαρό παιδί, δυνατό, αλλιώς δεν θα πήγαινε με τέτοιον τρόπο στη συγκεκριμένη φάση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή ή να σχολιάσουμε τον αγώνα, όλες οι σκέψεις μας είναι στον ποδοσφαιριστή και είμαστε στο πλευρό του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης