Ο Παναθηναϊκός αναζητά καλούς Έλληνες παίκτες όπως ανέφερε στην κάμερα της Nova ο Αντρέα Στραματσόνι, ενώ αναφέρθηκε και στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι».

Αναλυτικά

«Δεν ανησυχώ, αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο είναι από αυτά τα παιχνίδια που εγώ τα ονομάζω πονηρά. Γιατί αγωνίζεσαι κόντρα σε μια ομάδα που είναι χαμηλά στη βαθμολογία, βάλαμε και ένα γρήγορο γκολ και ίσως να σκεφτήκαμε ότι το ματς τελείωσε, ωστόσο αυτό είναι τελείως λάθος. Η συνολική μας αντίδραση ήταν καλή, είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο έναν Παναθηναϊκό βελτιωμένο και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Στραματσόνι και ρωτήθηκε για τις ευκαιρίες που έδωσε σε ορισμένους παίκτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι, είμαι ικανοποιημένος. Είναι φυσιολογικό όταν επιστρέφεις από μακρά αποχή να μην είσαι απόλυτα έτοιμος και για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές μας είναι μια καλή ευκαιρία. Είτε πρόκειται για παίκτες που ξεκίνησαν, είτε για κάποιους που μπήκαν αλλαγή και σίγουρα κάποιοι θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα, αλλά είναι φυσιολογικό».

Για τους μόλις δύο Έλληνες που αγωνίστηκαν κόντρα στη Βέροια, σημείωσε: «Ναι το θέλουμε αυτό και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να πάρεις σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν θέλουμε απλώς Έλληνες παίκτες για να πούμε ότι πήραμε Έλληνες, θέλουμε σημαντικούς Έλληνες παίκτες. Ήδη έχουμε βρει κάποιους καλούς και συνεχίζουμε να ψάχνουμε κι άλλους».

Για το ότι του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και εάν έχει δει κάτι καλό στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Καταρχάς η φιλοσοφία που έχει η ακαδημία μας είναι να αγωνίζονται παίκτες μικρότεροι ηλικιακά σε κάθε κατηγορία. Έτσι, η U20 που έχουμε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι αρκετοί πιο νεαροί σε ηλικία. Είναι καλοί μεν σαν ποδοσφαιριστές ωστόσο υπάρχει μεγάλη απόσταση στο επίπεδό τους από αυτό της πρώτης ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί παίκτες, υπάρχουν αρκετοί με καλό προφίλ, ωστόσο στην ακαδημία υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Θα είναι ένα σημαντικό πρόγευμα ενόψει της συνέχειας, αφού μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου γιατί η τέταρτη θέση των πλέι οφ είναι ακόμη ανοικτή. Και αν δεν κάνω λάθος, ο Αστέρας έχει ελπίδες για να μπει στην πεντάδα, οπότε περιμένουμε μια καυτή ατμόσφαιρα στην Τρίπολη και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

Για το αν τη διαφορά στα εκτός έδρας ματς κάνει η αμυντική λειτουργία: «Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου στην Super League και τα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι ότι εάν η άμυνά σου δεν είναι καλή τότε δεν παίρνεις τους 3 βαθμούς. Άρα θα είναι ένα σημαντικό στοιχεία για την κατάκτηση της νίκης».

Για την άποψή του για τον Αστέρα: «Έχουν κάνει αρκετά καλά παιχνίδια, είναι μια καλή ομάδα και αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι παίζουν χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Έχουν γρήγορους παίκτες, τεχνίτες, όπως ο Μάσα και ο Νίκο Φερνάντες, οι οποίοι μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Όμως, είμαστε Παναθηναϊκός, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε».

Για το αν θα κάνει αλλαγές και αν θα δώσει ευκαιρίες: «Είναι κάτι που δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Έχουμε κάποιους παίκτες εκτός λόγω καρτών, όπως ο Μπεργκ και ο Αμπέντ, ωστόσο θα πρέπει να δω την κατάσταση των ποδοσφαιριστών προτού αποφασίσω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης