To πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Αλαφούζος με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε γνωστή τη συμφωνία του με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, η οποία υπεγράφη το περασμένο Σάββατο και αφορά στο 50% των μετοχών που έχει στη διάθεσή του ο νυν μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μίλησε στην εφημερίδα «LiveSport» και στον Βασίλη Βέργη για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό τονίζοντας: «Ελπίζω η συμφωνία αυτή να είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για έναν ισχυρό και επιτυχημένο Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη βέβαια τα πρώτα χρήματα από την πλευρά του Ταϊλανδού δεν έχουν εμφανιστεί, ωστόσο οι άνθρωποι του Αλαφούζου υποστηρίζουν πως το ένα εκατομμύριο ευρώ «βρίσκεται στον δρόμο», τη στιγμή που μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ συνολικά. Όσο για τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ, θα δοθούν τμηματικά σε βάθος χρόνου.

Έτσι, λοιπόν, το μερίδιο του Αλαφούζου θα υποχωρήσει στο 44% και σκοπός του είναι να απευθυνθεί στην ευρύτερη «παναθηναϊκή οικογένεια» και να ερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες με «πράσινα» αισθήματα για να αποκτήσουν το κομμάτι του δικού του εναπομείναντος ποσοστού.

Από εκεί και πέρα, ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ δεν θα φέρει μεγάλες αλλαγές εντός της ΠΑΕ, καθώς για το επόμενο διάστημα θα υπάρχει ουσιαστικά συνιδιοκτησία με τον Αλαφούζο. Πάντως, ο Αβραάμ Γκραντ φέρεται πως θα βρεθεί σε ρόλο προϊσταμένου του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ (γιος του Παϊρόζ) και ο Τζακ Σρισουμρίντ (το δεξί χέρι του Πιεμπονγσκάντ) θα μπουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.
Πηγή: sdna

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης