Στη μάχη του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League ρίχνονται σήμερα ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος.

Στις 19.30 (Cosmote Sport 2) ο δικέφαλος του Βορρά δοκιμάζεται στην έδρα της Ολίμπικ Ντόνετσκ και θέλει να κάνει το πρωτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η 5η φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δοκιμάζεται στην Ουκρανία, όπου έχει μία ήττα (το 2005 από την Σαχτάρ για το Κύπελλο UEFA) και τρεις ισοπαλίες (με Μέταλουργκ, Καρπάτι και Μέταλιστ).

Στις 19.45 (Novasports 2) ο Πανιώνιος, μετά την πρόκριση επί της Νόβα Γκόριτσα στο 2ο γύρο, αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία την τελευταία διετία έχασε τα σκήπτρα από την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Η Μακάμπι του Τζόρντι Κρόιφ (ήταν τεχνικός διευθυντής, αποχώρησε και γύρισε ως προπονητής) δεν είναι ομάδα φόβητρο, αλλά έχει μια καλή ομάδα ενώ η αποστολή των κυανέρυθρων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω της απουσίας των Μασούντ και Χατζισαφί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Ιρανοί από τη στιγμή που η χώρα τους δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν (και το ερώτημα είναι αν θα παίξουν και στο δεύτερο ματς) στο Τελ Αβίβ με τον Μιχάλη Γρηγορίου να ψάχνει τους αντικαταστάτες τους.

Τελευταιός στη μάχη ρίχνεται την Πέμπτη ο Παναθηναικός (21:30, Cosmote Sport 1), με τους «πράσινους» να φιλοξενουν στη Λεωφόρο την Γκαμπάλα.

Προ διετίας η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν είχε αναγκάσει σε αποκλεισμό-σοκ το «τριφύλλι», που ως εκ τούτου έχει ένα παραπάνω λόγο για να θέλουν να αφήσουν τους Αζέρους εκτός πλέι οφ.

Εφόσον οι «πράσινοι» δείξουν το σοβαρό πρόσωπο που παρουσιάζουν από την αρχή της προετοιμασίας, τότε λογικά θα βάλουν από σήμερα το βράδυ τις βάσεις της πρόκρισης και θα αποκαταστήσουν ένα μικρό μέρος από (υπερβολικά τα τελευταία χρόνια) πληγωμένο ευρωπαϊκό τους πρεστίζ.

Αναλυτικά:

19.30 ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΣΚ-ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORT 2)
19.45 ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (NOVASPORTS 2)
21.30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ-ΓΚΑΜΠΑΛΑ (COSMOTE SPORT 1)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης