Η χρηματοδότηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού σαφώς και είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζήτημα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, καθώς θα πρέπει να βρεθούν χρήματα -που δεν διαθέτει ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης- προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Το ποσό αυτό φτάνει, ίσως και ξεπερνάει, τα 45 εκατομμύρια ευρώ!

Το οικονομικό σκέλος του γηπέδου του «τριφυλλιού» έχει τρεις άξονες: Την τράπεζα Alpha Bank, που φέρεται έτοιμη να καλύψει το 60% των χρημάτων μέσω δανείου, έναν επενδυτή από το εξωτερικό και την εταιρεία Χέινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος του έργου για ποδοσφαιρικό γήπεδο εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Η Alpha Bank, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal» ασκεί πιέσεις για να γίνει το έργο και μπορεί να καλύψει το 60% των χρημάτων μέσω δανείου. Υπάρχει επίσης ένας επενδυτής, με τον οποίο βρίσκεται σε επαφές ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, ενώ το ρόλο της και μάλιστα σημαντικό στο οικονομικό σκέλος έχει η αμερικανική εταιρεία Χέινς. 

Πριν από ενάμιση χρόνο πέρασε στην κατοχή της Alpha Bank το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στον Βοτανικό και η τράπεζα ασκεί πιέσεις προς την Κυβέρνηση για να απελευθερώσει το χώρο του εμπορικού από το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης, καθώς έχει δεχθεί μια πολύ καλή προσφορά -εννιαψήφιου ποσού- από την εταιρεία Χέινς, που θέλει να αγοράσει το εμπορικό κέντρο. 

Για να υπάρχουν εξελίξεις με την πρόταση εξαγοράς του κέντρου, πρέπει το εμπορικό να αποπερατωθεί κατά 70% και να πάψει να εντάσσεται στη Διπλή Ανάπλαση. Παράλληλα πρέπει να εγκριθεί η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου στον Βοτανικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επενδυτής από το εξωτερικό είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού και σκοπεύει να μπει στο πλάνο με επίσης μεγάλο ποσό. 

Για την αποπληρωμή του ποσού της χρηματοδότησης που χρονικό ορίζοντα 15-20 ετών θα δεσμεύεται μέρος των εσόδων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη από το γήπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης