Για κολαστήριο μίλησε ο Ρενέ Χένρικσεν και έδωσε μια ιδέα για το τι περιμένει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το βράδυ της Πέμπτης στο Brοndby Stadium.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δανός πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η ατμόσφαιρα μόνο φιλική δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό, και για έναν λόγο παραπάνω μετά τις καταγγελίες που αφορούν το πρώτο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει εξτρά παρατηρητή ασφαλείας, δεύτερο παρατηρητή αγώνα και πραγματοποίηση της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας την παραμονή του αγώνα και όχι ανήμερα το πρωί ως είθισται.

Άλλωστε μόλις στην προηγούμενη Ευρωπαϊκή παρουσία της Μπρόντμπι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Ο λόγος για τα δύο ματς με τη Χέρτα. Η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ τιμώρησε τους Δανούς, οι οποίοι καλούνται να υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό, με 2 χιλιάδες λιγότερους φίλους της στις εξέδρες, όσους ακριβώς χωρά η κερκίδα η οποία θα παραμείνει κλειστή, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι Δανοί καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.Το δεδομένο είναι ότι οι περίπου 26.000 Δανοί που θα βρεθούν στο γήπεδο θα θελήσουν για ακόμα μια φορά να το μετατρέψουν σε κολαστήριο. Το γήπεδο είναι μικρό, η ηχητική του πολύ μεγαλύτερη των διαστάσεών του.

Σύμφωνα με την «Έκθεση για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στη Δανία», της Αστυνομίας της χώρας, οι Δανοί χούλιγκαν είναι χωρισμένοι σε πολλές φατρίες με λίγα μέλη εγγεγραμμένα αλλά πολλούς απλούς και κυρίως μικρής ηλικίας οπαδούς να ακολουθούν τις δράσεις τους. Η έκθεση αναφέρει ότι πολλές φορές η διάκριση μεταξύ απλά φανατικών υποστηρικτών ομάδων και των χούλιγκαν είναι πολύ δύσκολη αν και περίπου το 2% των οπαδών έχει να επιδείξει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Lise Joern και όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του «Homo Fanaticus», οι Δανοί έχουν αντιγράψει τον αγγλικό χουλιγκανισμό.

Όσον αφορά τη Μπρόντμπι έχει και αυτή τις δικές της φατρίες. Η πιο γνωστή από αυτές φέρει το όνομα South Side United και ιδρύθηκε το 1992. Έχει περίπου 40 βασικά μέλη αλλά πολύ περισσότεροι οπαδοί έχουν μια πιο χαλαρή αλλά ενεργή σύνδεση.

Στα μεγάλα ματς θεωρείται ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερους από 100 χούλιγκαν έτοιμους για όλα.

Η δεύτερη φατρία είναι αυτή με την ονομασία «Gruppen Blue Front». Έχει και αυτή περίπου 40 βασικά μέλη και πολύ περισσότερα που απλά ακολουθούν τις δράσεις της. Χαρακτηριστικό των μελών, η νεαρή ηλικία καθώς είναι όλοι μεταξύ 18 και 23 ετών.

Το συγκεκριμένο οπαδικό μέτωπο είναι γνωστό για τις δεξιές εξτρεμιστικές συμπεριφορές στη διάρκεια αγώνων και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Πηγή:pamesports

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης