Mε βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος, καθώς ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε  καταγγελία εις βάρος του στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αυτό αναφέρει σήμερα η «Live Sport» και σε περίπτωση που ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ασκήσει δίωξη κατά του άσου των Κυπελλούχων Ελλάδας, τότε πιθανότατα ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και ως εκ τούτου θα χάσει τον πρώτο γύρο των play offs που αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα η καταγγελία έγινε την Παρασκευή και έχει την υπογραφή του αντιπροέδρου του «τριφυλλιού», Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σε αυτήν ο Παναθηναϊκός επικαλείται το άρθρο 34 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σύμφωνα με το οποίο «οι προβλεπόμενες Πειθαρχικές Επιτροπές (ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων) είναι αρμόδιες για την επιβολή κυρώσεων και για τις πειθαρχικές παραβάσεις που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν τιμωρήθηκαν, διότι παρέλαβαν παντελώς της προσοχής του διαιτητή (άρθρο 34 παρ. 2 α ιι ΠΚ).

Σε περίπτωση που τέτοιες πειθαρχικές παραβάσεις αποτυπώνονται στο οπτικοακουστικό υλικό των ΜΜΕ που καλύπτουν τον αγώνα, η εξουσία άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων (άρθρο 35 παρ. 1 ΠΚ)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι στη φετινή περίοδο έχουν κάνει χρήση των συγκεκριμένων διατάξεων Ολυμπιακός και ΑΕΚ ώστε να τιμωρηθούν Πατίτο και Σεμπά για εκτός φάσης χτυπήματα σε μεταξύ τους αναμετρήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης