Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της ΑΪΚ Στοκχόλμης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πρώτο παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» σημείωσε στο 79’ με κεφαλιά ο Μολέδο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… ζεστός στο γήπεδο και προσπάθησε δύο φορές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο να σκοράρει. Στο 5’ ο Μάρκους Μπεργκ και στο 9’ ο Βίκτορ Ιμπάρμπο δεν μπόρεσαν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις, ενώ πριν πέσει ο ρυθμός η ΑΪΚ απάντησε με κεφαλιά του Μαρκάνεν (12’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 34’ ο Ιμπάρμπο βγήκε απέναντι από τον Κάρλγκρεν, από τον οποίο νικήθηκε, με τον Μπεργκ στο 35’ να σκοράρει και την φάση να ακυρώνεται με υπόδειξη οφσάιντ.

Οι «πράσινοι» μπλοκαρίστηκαν στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, βάζοντας στο γήπεδο τον Βιγιαφάνες.

Η ΑΪΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 56’, με τον Στιλ να απομακρύνει το σουτ του Μπλόμπεργκ. Στο 74’ ο Άγγλος είπε «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση και στον Μαρκάνεν, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρει το γκολ στη συνέχεια και να φτάσει στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από σέντρα στην πλάτη της άμυνας των Σουηδών στο 79’ από τον Μέστο, ο Μολέδο έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στο «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός – ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0 (Ote Sport 1)

Γκολ: 79′ Μολέδο

Κίτρινες κάρτες: Γουακάσο, Μέστο – Χάουκσον, Κπόζο

Κόκκινες κάρτες:


Παναθηναϊκός:
Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (46′ Βιγιαφάνες), Μολέδο, Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (70′ Λέτο), Ιμπάρμπο (88′ Λουντ), Μπεργκ.

ΑΪΚ:
Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (87′ Σαλέτρος), Άβντιτς, Μαρκάνεν, Οφόρι, Σάντγκρεν, Ισιζάκι (65′ Γιάσιν), Κπόζο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης