Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έστησαν γιορτή το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη Λεωφόρο, αποθεώνοντας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, προεξάρχοντος φυσικά του Σεμπάστιαν Λέτο, εντούτοις η Ξάνθη εν τέλει χάλασε το «πάρτι» των «πράσινων».

Πιο συγκεκριμένα οι Ακρίτες χάρη σε γκολ του Σολτάνι (67′) πήραν τη νίκη με 1-0 «αλώνοντας» το… άντρο των «πράσινων», που αγωνίζονταν από το 51ο λεπτό με 10 παίκτες, λόγω της απευθείας αποβολής του Ζέκα για χτύπημα εκτός φάσης στον Αλγερινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο από τα πρόσφατα μεταγραφικά του αποκτήματα (Βιγιαφάνιες και Μολέδο) στην ενδεκάδα, όμως δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την αμυντική τακτική του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μία τελική προσπάθεια, με μία προβολή του Βιγιαφάνιες που δεν ανησύχησε τον Ζαρόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους με τον Νιέτο, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 29′, όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Στιλ, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε ένα δυνατό σουτ στο 44′ που κόντραρε στον Ταυλαρίδη κι ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυναμικά στο β΄ ημίχρονο, αλλά στο 51′ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζέκα που χτύπησε εκτός φάσης τον Σολτάνι, σε συνέχεια μίας δυνατής μονομαχίας που είχαν και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δάκρυα στα μάτια.

Αξιοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ξάνθη βγήκε πιο θαρραλέα μπροστά, απείλησε στο 63′  με σουτ του Ορφανίδη που έδιωξε ο Στιλ και τελικά πέτυχε το γκολ στο 67′, όταν ο Νιέτο από αριστερά έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα και ο Σολτάνι στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε τον Νάνο και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει με «αιχμή του δόρατος» τον Μλάντεν Πέτριτς, όμως το δυνατό σουτ του Κροάτη στο 70′ έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ζαρόπουλος αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Κλωναρίδη.

Ακόμη δυσκολότερη ήταν η απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης στο 82′ στο σουτ του Λουντ, αλλά αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων. Αντίθετα, οι «ακρίτες» έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 85′, όμως η κεφαλιά του Σκουρτάι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες:
Λαγός, Μαρινάκης, Καλτσάς, Μολέδο – Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Μπέρτος, Λουσέρο

Κόκκινες: Ζέκα (51΄)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κλωναρίδης, Λαγός (76΄ Λουντ), Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (64΄ Πράνιτς), Ταυλαρίδης, Νάνο, Καλτσάς (54΄ Εσιέν), Μολέδο, Πέτριτς

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (80΄ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (59΄ Σκουρτάι)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης