Με νίκη oλοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Πανιώνιος, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Super League.

Ο Μπανανά (16′) ανοίξε το σκορ για τον «ιστορικό, ενώ ο Γεσίλ (53′) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Νεοσμυρνιώτες άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Μπανανά την οποία δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας των Βοιωτών.

Ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 19΄ σουτ του Μαρκόβσκι από καλή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 22΄ σουτ του Ζαραδούκα απέκρουσε ο Κότνικ, όπως έκανε και στο 33΄ σε νέο σουτ του Σουμπίνιο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό, βγαίνοντας δυνατά στην επίθεση. Έτσι, αφού στο 52΄ είχε δοκάρι σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Επασί σε κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, κατάφερε σε αντεπίθεση στο αμέσως επόμενο λεπτό (53΄) να σκοράρει με τον Γεσίλ, σε κενή εστία, από μεταβίβαση του Μακρύλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεβαδειακός συνέχισε τις προσπάθειες για κάτι καλό και στο 83′ είχε δοκάρι σε σουτ του Καθάριου, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε την εφετινή πορεία του στο πρωτάθλημα στην 7η θέση με 40 βαθμούς και ο Λεβαδειακός στην 9η με 34β, όσους και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Κίτρινες: Φαβάρο Αμαράλ, Σαβαντογκό

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μακρύλλος (64΄ Οικονομίδης), Σαντάνα, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (89΄ Πινιώτης), Βουκελάτος (85΄ Μπραχίμι), Γεσίλ.

Λεβαδειακός (Ανιγκό):
Επασί, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας, Φαβάρο Αμαράλ, Νίκας (71΄ Σαβαντογκό), Καραχάλιος, Νουάνκο, Καλτσάς, Σουμπίνιο (80΄ Καθάριος), Μαρκόβσκι (89΄ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης