Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τόνισε ότι θα παλέψει με την ομάδα για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ: «Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, με τιμά αυτό και σχεδιάζουμε ήδη τις επόμενες κινήσεις μας. Ήμουν πολύ μεγάλος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ από πέρυσι και τώρα θα είμαι ακόμα μεγαλύτερος που θα είμαι ο προπονητής του. Αυτός είναι ο λόγος που θα παλέψουμε για να έχουμε επιτυχίες. Αυτή είναι η νοοτροπία η δική μου και των συνεργατών μου. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα θέμα του να ξέρεις να παλεύεις και να προσπερνάς κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά σου».

Για το ποιος θα είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ με τον ίδιο προπονητή: «Το σύνολο των παικτών είναι πολύ καλό. Μου αρέσουν, εκτιμώ τις δυνατότητές του ρόστερ από πέρυσι και πιστεύω ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Ξέρω ότι για κάθε φίλαθλο του ΠΑΟΚ αποτελεί όνειρο, αλλά δεν είναι επαγγελματικό να πω ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ. Μπορώ όμως να υποσχεθώ ότι θα έχουμε πολύ καλή νοοτροπία και θα παλεύουμε».

Για το ότι το παιχνίδι με την Όστερσουντ είναι πολύ κοντά: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση, αλλά πρέπει να ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε στους παίκτες -όπως και το αντίθετο. Πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα και να το απολαύσουμε. Σήμερα έχουμε προπόνηση και αύριο είναι μια άλλη μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: «Όπως είπα, η ομάδα είναι πολύ καλή. Θα μιλήσουμε και θα δούμε αν είναι απαραίτητο να πάρουμε κάποιον, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα πρέπει οι παίκτες να δουλέψουν και να το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν θα ακολουθήσει και στον ΠΑΟΚ την αμυντική νοοτροπία που είχε στην Ξάνθη: «Αυτό δεν είναι σωστό, ότι παίζαμε αμυντικά. Πρώτα απ’ όλα, είμαι προπονητής που του αρέσει η ομάδα του να έχει την μπάλα και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι η ισορροπία. Αν σκοράρεις τρία γκολ χωρίς πλάνο στην άμυνα, θα δεχθείς τέσσερα. Όλες οι νικήτριες ομάδες στον κόσμο ξέρουν και να αμύνονται και να επιτίθενται. Αυτή η ισορροπία εξαρτάται από τη νοοτροπία του καθενός στην ομάδα και από το κίνητρο».

Για το πότε έγιναν οι επαφές με τον ΠΑΟΚ και το επιτελείο του: «Χθες το πρωί έγινε η πρώτη επαφή. Έτσι είναι η ζωή μας. Κοιμόμαστε και την άλλη μέρα έχουμε πρόταση να πάμε σε άλλη ομάδα. Οι συνεργάτες μου θα είναι τρεις Ιταλοί και όσοι βρίσκονται εδώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης