Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 4-2 από τον Άγιαξ σε φιλικό παιχνίδι. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Βαρέλα (38′) και Πρίγιοβιτς (52′), ενώ για τους Ολλανδούς σκόραραν οι Μαζραουί (5′), Χούντελααρ (26′), Κασιέρα (66′) και Φλέμινγκ (89’).

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία, καθώς εκτός από τα τέσσερα γκολ θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα. Να σημειωθεί ότι ντεμπούτο έκανε ο Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος δεν φέρει σοβαρή ευθύνη στα γκολ, ενώ έπιασε πέναλτι του Χούντελααρ στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγιαξ, αν και παρατάχθηκε με ομάδα αρκετών αναπληρωματικών παικτών, είχε δοκάρι στο 4′ με τον Τσέρνι και στο επόμενο λεπτό προηγήθηκε με σουτ του Μαζραουί. Στο 26′ από κόρνερ ο Χούντελααρ κέρδισε την κεφαλιά και σημαδεύοντας τη γωνία του Ρέι πέτυχε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έχασε ευκαιρία στο 35’ με τον Πρίγιοβιτς, ενώ ο Άγιαξ στο 37′ κέρδισε πέναλτι μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ενρίκε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Χούντελααρ, αλλά ο Ρέι έπεσε έγκαιρα στην γωνία του και απέκρουσε. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Φερνάντο Βαρέλα, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Μακ.

Στο 51΄, από σέντρα του Λεβέκ, ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά ισοφάρισε, ενώ ο ΠΑΟΚ διατήρησε την καλή του εικόνα ως την συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα. Στη συνέχεια ο Άγιαξ σημείωσε ακόμα δύο γκολ και έφτασε στη νίκη. Στο 66′ ο Κασιέρα πλάσαρε τον Ρέι και σκόραρε για να κάνει το 3-2, ενώ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 86′, όταν ο Σάκχοφ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Το τελικό 4-2 πέτυχε στο 89’ ο Φλέμινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή του «Δικεφάλου» επιστρέφει την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα δώσει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση, πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Εuropa League.

Δείτε ολόκληρη την αναμέτρηση:

Άγιαξ – ΠΑΟΚ 4-2

Γκολ: 5′ Μαζραουί, 26′ Χούντελααρ, 66′ Κασιέρα, 89′ Φλέμινγκ – 38′ Βαρέλα, 52′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:


Άγιαξ (Mαρσέλ Κίζερ):
Φαν Μπλάντερεν, Ζεφουίκ, Μπέργκσμα, Σαβαστάνο, Ντανκερλουί, Έιτινγκ, Τσέρνι, Ντε Γιονγκ, Χούντελααρ, Μαζραουί, Κασιέρα.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς):
Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς (46′ Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 46′), Μπίσεσβαρ (Κάμπος 46′), Μακ (64′ Ζάιρο), Ενρίκε (41′ Πέλκας), Πρίγιοβιτς (84′ Κουλούρης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης