Μία τεράστια νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 3-2 της Φιορεντίνα στην Ιταλία, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» που αύξησε τις ελπίδες του για πρόκριση πήρε τη νίκη με γκολ του Ροντρίγκες στο τέλος του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 2-0 με τους Σάκχοφ (5′) και Κάμπος (26′), ενώ για τους «Βιόλα» ισοφάρισαν οι Μπερναντέσκι (33′) και Μπαμπακάρ (50′).

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε ένα ιστορικό «διπλό» στην Ευρώπη, μετά από έναν αγώνα με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκαν και για τους δύο αντιπάλους τρία γκολ και τρία δοκάρια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Σάκχοφ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ροντρίγκες σημάδεψε το δοκάρι! Η αντίδραση της Φιορεντίνα δεν άργησε να έρθει καθώς οι Ιταλοί απείλησαν αλλά στάθηκαν άτυχοι όταν σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Μπρκιτς. Σε μία αντεπίθεση στο 26’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 2-0 με τον Κάμπος, ενώ η Φιορεντίνα μείωσε στο 33’ με τον Μπερναντέσκι.

Η Φιορεντίνα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 50’ με τον Μπαμπακάρ να σκοράρει, σημειώνοντας το 2-2. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στις αντεπιθέσεις, τακτική που τον οδήγησε στην τελική επικράτηση.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη μεγάλη νίκη με το τελικό 3-2 στον «Δικέφαλο του Βορρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 33′ Μπερναντέσκι, 50′ Μπαμπακάρ – 5′ Σάκχοφ, 26′ Κάμπος, 90′ Ροντρίγκες

Κίτρινες κάρτες: Κρέσπο, Λέοβατς, Πέλκας

Κόκκινες κάρτες:


Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα):
Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μίλιτς (51′ Κιέζα), Βεσίνο, Μπαντέλι, Κριστόφορο (66′ Σάντσες), Μπερναντέσκι, Τέγιο (83′ Ίλισιτς), Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (83′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Κάμπος (71′ Πέλκας), Κουλούρης (61′ Τιάμ).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3 (33′ Μπερναντέσκι, 50′ Μπαμπακάρ – 5′ Σάκχοφ, 26′ Κάμπος, 90′ Ροντρίγκες)
Σλόβαν Λίμπερετς – Καραμπάγκ 3-0 (11’ Βουχ, 57’ πεν., 63’ Κομλιτσένκο)

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 10 (13-5)
Καραμπάγκ 7 (6-10)
ΠΑΟΚ 7 (5-6)
Σλόβαν Λίμπερετς 4 (7-10)

Η τελευταία αγωνιστική (8/12)

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Λίμπερετς
Καραμπάγκ – Φιορεντίνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης