Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Ίλια Ίβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο YouTube, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές του στην ομάδα ενώ εξήγησε γιατί αισθάνεται περήφανος στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βλάνταν Ίβιτς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πώς αισθάνεται που κλείνει ένα χρόνο παρουσίας στο τιμόνι της ομάδας: «Είναι μια μεγάλη ευθύνη, είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες υποχρεώσεις. Έχει πολύ κόσμο που περιμένει καλά αποτελέσματα. Σίγουρα με ικανοποιεί που είμαι καιρό εδώ και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, δίνοντας το 100% για την προετοιμασία, τις προπονήσεις, τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας γιατί είναι κάτι που διάλεξα να κάνω και προσπαθώ κάθε μέρα να μαθαίνω κάτι καινούριο, να μπορώ να περάσω στους παίκτες μου».

Για το τι έχει αλλάξει στον άνθρωπο και τον προπονητή Ίβιτς: «Ο άνθρωπος Ίβιτς είναι ίδιος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Ο προπονητής Ίβιτς είναι σίγουρα πιο έμπειρος σε σχέση με την πρώτη μέρα που ήρθε να προπονήσει την πρώτη ομάδα. Βέβαια, σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μαθαίνεις καθημερινά και εκτός γραφείου και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πρέπει να ενδιαφέρεσαι και να κάνεις πράγματα που ενδεχομένως μπορούν να σε βοηθήσουν στο μέλλον».

Για το μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει αυτό τον χρόνο: «Δεν υπάρχει χαλάρωση ποτέ σε αυτή τη δουλειά. Είναι κάτι που ήξερα και το βλέπω καθημερινά. Σήμερα μπορεί να είσαι πάνω, αύριο μπορεί να είσαι κάτω. Συμβαίνει σε όλους τους προπονητές. Το είδαμε και χθες, σε ένα παιχνίδι του Champions League, που πριν από τρεις εβδομάδες ήταν θεός, κέρδιζε την Μπαρτσελόνα 4-0 και τελικά έχασε 6-1 και είναι το ακριβώς αντίθετο. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα μάθημα που πρέπει να αποδεχθείς και πρέπει να παλεύεις, δίνοντας καθημερινά ό,τι μπορείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ αυτό τον ένα χρόνο: «Υπήρχαν αρκετές αυτόν τον χρόνο. Πέρυσι ήταν η πρώτη θέση στα πλέι-οφ, ενώ είχαμε δυσκολευτεί να μπούμε στα πλέι-οφ. Όταν μπήκαμε είχαμε -2 και τελικά καταφέραμε να βγούμε πρώτοι. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια στην Ευρώπη που ήταν καλά και έφεραν χαρά στον κόσμο, πόντους στην Ελλάδα, πόντους στον ΠΑΟΚ, πρόκριση στους “32”. Κάποια ντέρμπι που παίξαμε εδώ και τα κερδίσαμε, αλλά όλα αυτά όπως είπα πριν από λίγο, μένουν λίγο και φεύγουν γρήγορα».

Για την καλύτερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ βάσει τακτικής: «Υπήρχε μια περίοδος στο ξεκίνημα του νέου έτους, που είχαμε πάρα πολύ καλές αποδόσεις και πάρα πολύ καλά παιχνίδια και νίκες που κάναμε ήταν συνεχόμενες. Είναι μια σειρά νικών που παίξαμε καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και ανεβάσαμε την ομάδα, εκεί που είχε μείνει πίσω λόγω δικών μας λαθών, επιστρέψαμε ψηλά, όχι εκεί που θέλουμε, αλλά εκείνη περίοδος στην αρχή του έτους ήταν πολύ καλή».

Για την πιο δύσκολη στιγμή: «Κάθε ισοπαλία τη στιγμή που πάμε για τη νίκη, γιατί πάμε πάντα για τη νίκη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιδιαίτερη στιγμή. Όταν δεν κερδίζεις, πάντα υπάρχει πίκρα και πάντα πιστεύω ότι έπρεπε να τα κάνουμε κάτι καλύτερα».

Για το αν ήθελε να σβήσει κάτι: «Όχι, δεν θα ήθελα να σβήσω κάτι, γιατί ακόμα και από τις δύσκολες στιγμές μαθαίνεις. Είναι κάτι που προσπαθείς να αναλύσεις και να καταλάβεις τα λάθη που υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να τα ξεχάσω γιατί είναι πράγματα που μας βελτιώνουν».

Για τα πράγματα που αισθάνεται περήφανος:
«Ο ΠΑΟΚ είναι στον σωστό δρόμο. Έχει περάσει καλές στιγμές, έχει περάσει λιγότερο καλές στιγμές που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αλλά βλέπω ότι η ομάδα είναι δεμένη, ξέρει τι θέλει και δουλεύει καθημερινά. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, προσπαθούν να βελτιωθούν κάθε μέρα και αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης