Την αγωνιστική ανετοιμότητα του ΠΑΟΚ, τη δεδομένη στιγμή, παραδέχτηκε μετά την αναμέτρηση του «Δικεφάλου» στη Λιβαδειά, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, απέναντι στον Λεβαδειακό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Το αποτέλεσμα στο τέλος είναι δίκαιο. Ξεκινήσαμε με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κάναμε κάποια λάθη, μας προκάλεσε έκπληξη η επιθετικότητα και η θέληση του Λεβαδειακού» τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» και συνέχισε λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αντίπαλος έπαιξε με μεγάλες μπάλες, είχε επιθετικότητα στη δεύτερη μπάλα με τον Μπραντάο, μας γύρισε πίσω και ήταν και εκεί πάλι πρώτος στην μπάλα. Βήμα βήμα επιστρέψαμε στο παιχνίδι, ώστε να το ελέγξουμε. Κάναμε λάθη, γιατί παίξαμε πολύ αργά, δεν είχαμε γρήγορη κίνηση της μπάλας. Δεν χρησιμοποιήσαμε την κατάλληλη στιγμή να πάμε στον χώρο και δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να οργανωθεί καλά. Πάνω-κάτω το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ελέγχαμε περισσότερο τις καταστάσεις για να πιέσουμε, αλλά ήταν πολύ καλοί στην οργάνωση εκ νέου του παιχνιδιού τους και κρατώντας αυτό το 5-4-1 ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε ρήγματα».

Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε: «Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό να έχεις μια ευκαιρία να σκοράρεις, δεν το κάναμε στις 2-3 που είχαμε. Λόγω αυτού, επιτρεπόταν στον Λεβαδειακό να παίξει με μεγάλες μπάλες και να έρθει στο δικό μας μισό. Παλεύοντας για τη δεύτερη μπάλα, είχαν δύο ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο παιχνίδι μετά το ευρωπαϊκό ματς που είχαμε την Πέμπτη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαστε έτοιμοι, χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Σε αυτήν την περίοδο χρειαζόμαστε και θέληση να παλέψουμε για το οτιδήποτε, γιατί αυτή η θέληση θα μας δώσει και αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το πότε θα είναι ο ΠΑΟΚ πιο κοντά σε αυτά που θέλει, σημείωσε: «Δεν είναι εύκολο να δώσω χρονικό περιθώριο, αλλά ξέρω ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας. Για αυτόν τον λόγο θέλω μια διαφορετική προσέγγιση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ. Να μεγαλώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος, παίζοντας κάθε τρεις μέρες, γιατί δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Με την παρουσία του Μάτος, του Πέλκα και του Κάνιας στο γκρουπ μας, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες και θα μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σε αυτό το παιχνίδι, μας έλειψαν κάποιες γρήγορες ενέργειες, κάποιες επιταχύνσεις στο κέντρο. Μιλάω γενικά, όχι για παίκτες, γιατί όλοι έκαναν φανταστική προσπάθεια τρεις μέρες πριν και σε αυτές τις συνθήκες σήμερα ήταν πιο δύσκολο να παίξουν. Χρειαζόμαστε ισορροπία και θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ το θέμα της αποφασιστικότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι επεσήμανε: «Ο Μακ στο πρώτο μισάωρο ήταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιρνε μπάλες ανάμεσα στις γραμμές. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερο σε αυτές τις καταστάσεις. Μας έλειψε η έμπνευση και ο Λεβαδειακός είχε καλή οργάνωση. Δεν υπήρχε άλλη λύση σε αυτήν την περίπτωση, επειδή ο Πέλκας έλειπε και ο Μπίσεσβαρ δεν είναι εντάξει ακόμα στη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο και ήταν τραυματίας πιο πριν, έχουμε επιπλέον παιχνίδι την Πέμπτη και άλλο παιχνίδι μετά. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, αποφάσισα να βάλω παίκτες με την ποιότητα του Κάμπος και του Μπίσεσβαρ για να έχουμε αποτελεσματικότητα, να ανοίξουμε τις γραμμές του Λεβαδειακού. Από τον Κάμπος περίμενα κάτι στο πλάι, γιατί είναι ποιοτικός παίκτης. Κράτησα τον Κρέσπο, γιατί έπρεπε να παραμείνουμε προσεκτικοί. Έπρεπε να προσέξουμε και τις στημένες φάσεις, γιατί θα είχαμε πρόβλημα χωρίς τον Κρέσπο. Ήταν δύσκολη θέση για αυτόν, γιατί κράτησε την ισορροπία, έδωσε ό,τι μπορούσε, αλλά μπροστά κάτι μας έλειψε σε κάποιες αξιολογήσεις».

Για το αν η ομάδα έχει πρόβλημα νοοτροπίας μακριά από την Τούμπα είπε: «Πιστεύω ότι για να έχουμε καλά αποτελέσματα, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια βλέπεις τους παίκτες να θέλουν πολύ το παιχνίδι και αυτό είναι το καλύτερο. Μετά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις μακριά από την Τούμπα. Να μπορούμε να μπούμε στις λεπτομέρειες που μπορούν να σου δώσουν τη νίκη, όχι μόνο μια κίνηση ενός παίκτη, αλλά η επιθετικότητα και η θέληση που θα έρθουν βήμα-βήμα. Πρέπει να έχουμε φρεσκάδα, σωστές επιλογές και τη δεδομένη στιγμή μάς λείπει αυτή η ισορροπία».

Για την επερχόμενη μετεγγραφή του Στέφανου Αθανασιάδη, σχολίασε: «Έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον Κλάους και τη διοίκηση, τον εκτιμώ και τον αγαπώ ως παίκτη. Αν παιρνόταν η απόφαση να μείνει, θα ήμουν χαρούμενος. Αν φύγει, πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη θέση του. Ξέρει ότι τον εκτιμώ, γιατί έχουμε μιλήσει».

Για τον οπαδό του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του στη Λιβαδειά τόνισε: «Λυπούμαστε πολύ με αυτό που συνέβη, μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, για να δείχναμε ότι κάναμε και εμείς κάτι για αυτόν. Αυτές είναι οι πραγματικές τραγωδίες της ζωής. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα. Είμαστε δίπλα στην οικογένειά του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης