Στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο νέο πρωτάθλημα υποχρεώθηκε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ από την Ξάνθη.

Ο δικέφαλος του Βορρά δεν καταφερε να παραβιάσει την εστία της Ξάνθης, στο μεταξύ τους ματς για την 5η αγωνιστική της Super League, κι έτσι οι Ακρίτες κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό από την Τούμπα, που σημειωτέον είναι ο πρώτος τους στη φετινή λίγκα.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν δύο καλές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο: στο 8΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ροντρίγκες από το ύψος της περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας έσωσε με το πόδι την ομάδα του, στο τετ-α-τετ με τον Κουλούρη.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Ξάνθη έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της και ο ΠΑΟΚ, παρά τη σαρωτική υπεροχή του, δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία ως την ανάπαυλα.

Ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πέλκα με το ξεκίνημα του β΄ μέρους και ο διεθνής μέσος στο 49΄ έδωσε… μισό γκολ στον Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος όμως αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» από τη μεριά τους το γκολ στο 61΄, όταν μετά από λάθος του Τσίμιροτ, ο Λάζιτς έστρωσε στον Νιέτο, ο οποίος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Αυτή ήταν η μοναδική επιθετική «έκλαμψη» της Ξάνθης (με εξαίρεση ίσως ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση στο 75΄, το οποίο ο Νιέτο έστειλε πάνω στον Γλύκο), που λίγο αργότερα μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69΄.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε ως το τέλος, απώλεσε ακόμη μία… άχαστη ευκαιρία με τον Ροντρίγκες να αστοχεί στο 83΄ και τελικά υποχρεώθηκε σε απώλεια βαθμών, αφού στο 94΄ ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0

Κίτρινες: Κάμπος – Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο, Χατζητερζόγλου

Κόκκινες: 69′ Λάζιτς (Ξάνθη)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου)
: Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης