Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την τιμωρία που επεβλήθη στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη για το επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Metropolis FM:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη δικαστική υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Η πρωτόδικη απόφαση είναι απαράδεκτη και γεμάτη νομικά ελαττώματα. Ως παλιός νομικός το λέω. Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του Σαββίδη. Η οπλοφορία του Σαββίδη ήταν νόμιμη. Αν ο νόμος έλεγε πως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ισχύει και για τον έχοντα νόμιμη άδεια τότε ναι. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να το γράφει ρητώς, δεν το γράφει, όμως. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για κάτι που δεν προκύπτει από τον νόμο. Πρέπει να αναγνωριστεί η ευθύνη της ΑΕΚ που έφυγε από το γήπεδο και δεν ξαναμπήκε ποτέ. Η τουλάχιστον να αναγνωριστεί το 1-0 και να συνεχιστεί το παιχνίδι για επτά λεπτά. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ».

Για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη: «Το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο αθλητικός νόμος δεν λέει ότι δεν επιτρέπεται το όπλο στο γήπεδο για τον έχοντα νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας αφορά κυρίως τον δημόσιο χώρο. Και το γήπεδο είναι δημόσιος χώρος. Ο αθλητικός νόμος θα έπρεπε να λέει ότι απαγορεύεται και για τους έχοντες νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Υπήρξε κακή ερμηνεία από τον δικαστή. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να προβλέπει απαγόρευση και γι’ αυτόν που έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Επομένως κακώς εφάρμοσε τον νόμο ο δικαστής».

Για τον ορισμό του ΟΑΚΑ ως έδρας του τελικού: «Πρόκειται περί αίσχους. Δεν μπορεί να πριμοδοτείται μια αθηναϊκή ομάδα συνέχεια. Όταν υπάρχει μια μη αθηναϊκή ομάδα, ο τελικός πρέπει να γίνεται σε μια ουδέτερη πόλη. Όχι διότι φοβόμαστε το ΟΑΚΑ, αλλά διότι είναι απαράδεκτη η πριμοδότηση μιας αθηναϊκής ομάδας. Όπως έγινε πέρσι στον Βόλο, ας γίνει φέτος στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης