Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε καλά απέναντι στην ανώτερη Άλκμααρ στην Ολλανδία, αλλά γνώρισε την ήτα με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 36’ ο Λούκασεν.

Η Άλκμααρ θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα της μπήκε πιο δυναμικά και απείλησε στο πρώτο λεπτό με τον Γιάχανμπαχς. Ο ΠΑΣ με την σειρά του είχε επίσης ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο πλήρωσε την ευρωπαϊκή απειρία του και αφού δέχθηκε το γκολ έμεινε με την ήττα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναδάλες καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει σε φάση που ήταν σε πλεονεκτική θέση, ενώ ο Φερφελής δεν μπόρεσε αργότερα να εκμεταλλευτεί ένα κενό στην άμυνα των Ολλανδών.

Στο 36’ κρίθηκε το ματς, καθώς ο Λούκασεν έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Φαν Όφερεν από το ύψος του πέναλτι τρία λεπτά μετά και στο 40′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έβγαλε και το σουτ του Γιάχανμπαχς.

Ο ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος θωράκισε την άμυνά του και δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση διατηρώντας έτσι τις ελπίδες που έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 58′ ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε με δυσκολία την σέντρα του Γιάχανμπαχς, ενώ παρόμοια φάση είχε στο 78’ ο ΠΑΣ με πρωταγωνιστή τον Νόε Ακόστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλκμααρ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Ote Sport 2)

Γκολ: 36′ Λούκασεν

Κίτρινες κάρτες: Φλάαρ – Ακόστα, Τζημόπουλος, Καρανίκας

Κόκκινες κάρτες:


Αλκμάαρ:
Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87′ Σιούντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63′ Γκαρσία), Βέγκορστ (63′ Φράιντεϊ), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ Γιάννινα:
Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61′ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74′ Δώνης), Φερφελής (50′ Μαμπουλού).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης