Με χαρακτηριστική άνεση ξεπέρασε το εμπόδιο του ουραγού Πλατανιά ο Αστέρας Τρίπολης.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη συνέτριψε τη Μεγάλη Δευτέρα εντός έδρας με 4-0 τους Χανιώτες στο ματς, που έριξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής, και πιάνοντας την Ξάνθη στην πέμπτη θέση της Super League, μπορεί να κάνει βάσιμα όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρκάδες πίεσαν από το ξεκίνημα τον αντίπαλό τους και η προσπάθεια απέφερε καρπούς αρκετά νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Μαντιντά βρήκε τον Μανιά στην περιοχή και ο επιθετικός του Αστέρα άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ ανάμεσα σε Ντικαμονά και Μαλσά, σημειώνοντας το ένατο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην κατάταξη των «κανονιέρηδων» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά το 1-0 ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα με αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά και χωρίς κίνητρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 26΄ ένα σουτ του Τσιλιανίδη λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 35΄, από πάσα του Τόνσο στον Μανιά εκείνος σούταρε αδύναμα μέσα από την περιοχή, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας διπλασίασε, όταν σε σέντρα του Κώτσιρα από αριστερά ο Τόνσο, με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς για το 2-0.

Κάπου ο ρυθμός έπεσε, για να ξαναπάρει «φωτιά» το αρκαδικό συγκρότημα στο τελευταίο τέταρτο, με τον Δουβίκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 77΄ με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι και τον Τόνσο να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 83ο λεπτό.

Kίτρινες:
Δουβίκας

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης):
Αθανασιάδης (81΄ Τσιφτσής), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (72΄ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (62΄ Ισνάλντο).

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (66΄ Στόιτσεφ), Μαλσά, Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (89΄ Σινγκ), Παπανικολάου (71΄ Ζίκο), Ενσικουλού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης