Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε παιχνίδι για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τα γκολ σημείωσε με ισάριθμα πέναλτι ο Βιγιαφάνιες στο 72ο και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Πλατανιάς αγωνίστηκε από το 82ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντικαμονά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, με τον Πλατανιά να έχει σε καλή βραδιά τον τερματοφύλακα Κλιάγιτς. Στο 12ο λεπτό ο Μουνιέ μπήκε από τα πλάγια μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Κλιάγιτς ν’ αποκρούει με δυσκολία.

Στο 21′ καταγράφηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μετά από λάθος γύρισμα του Δημούτσου, ο Μουνιέ έκλεψε την μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Κλιάγιτς αλλά έκανε κακό πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Πλατανιά να διώξει με το δεξί του πόδι. Τρία λεπτά αργότερα ωραία σέντρα του Ινσούα, ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ με την μία αλλά ο Κλιάγιτς, και πάλι, έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, είτε λόγω της αστοχίας του, είτε λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Κλιάγιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε το ίδιο δυνατά και συνέχισε να πιέζει την άμυνα της κρητικής ομάδας. Στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, σε ανατροπή του Δώνη από τον Βάντερσον, αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική γνώμη. Τελικά ο διαιτητής Ζαχαριάδης υπέδειξε πέναλτι στο 72ο λεπτό σε χέρι του Ντικαμονά, μετά από σουτ του Βιγιαφάνες, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε πάλι με το ίδιο τρόπο, με πέναλτι του Βιγιαφάνες στο 90ο λεπτό.

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς: 2-0 (Novasports 2)

Γκολ: 72′ πεν., 90’+1′ πεν. Βιγιαφάνιες

Κίτρινες κάρτες:
Μουνιέ, Δώνης – Δημούτσος, Κοροβέσης, Στάμου, Αγγελόπουλος, Ντικαμονά, Καρυπίδης

Κόκκινες κάρτες:
82′ Ντικαμονά

Παναθηναïκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81′ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ουές (44′ Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης