Ακόμα μία νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής επικράτησαν 2-1 του Πλατανιά και ανέβηκαν στους 35 βαθμούς, με 12 νίκες και 1 ισοπαλία. Το σκορ άνοιξε ο Αμπντούν στο 6’ με πέναλτι και το 2-0 σημείωσε στο 19’ ο Τοροσίδης. Για τον Πλατανιά μείωσε στο 37’ ο Ουντότζι.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» από το πρώτο 20λεπτο την υπόθεση-νίκη, αφού προηγήθηκε 2-0. Μόλις στο 5’ ο Ιμπαγάσα κέρδισε πέναλτι από τον Δέντσα και ο Αμπντούν άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα. Οι παίκτες του Ζαρντίμ συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν δύο ευκαιρίες στο 8’ και το 17’ με τον Φουστέρ. Τελικά το 2-0 έγινε στο 19’ με τον Τοροσίδη να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει, μετά από τη σέντρα του Χολέμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 22΄ το συρτό σουτ του Μήτρογλου έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού και ο Πλατανιάς βρήκε τον τρόπο να μειώσει και να ξαναμπεί στο κόλπο του αγώνα. Στο 37΄ ο Ουντότζι σούταρε συρτά από τα 25 μέτρα και αιφνιδίασε τον Κάρολ, ο οποίος είδε τους Κρητικούς να φτάνουν στο 2-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Φουστέρ να σουτάρει στο δοκάρι στο 38΄ και τον Μήτρογλου να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 44΄.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 64ο λεπτό ο Μήτρογλου σούταρε άουτ, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και η φάση με τον Ιμπαγάσα στο 80’. Στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους, ο Σιόβας σούταρε άουτ, ενώ στην τελευταία φάση ο Χολέμπας ανάγκασε τον Κηπουρό να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-1 (Nova 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 6′ πεν. Αμπντούν, 19′ Τοροσίδης – 37′ Ουντότζι
38′ δοκάρι Φουστέρ

Κίτρινες κάρτες:
Δέντσας, Μιρτσέτα, Κανακούδης

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Μανιάτης (75′ Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ (84′ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου (65′ Μήτρογλου).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης):
Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Κάλαϊτζιτς, Δέντσας (22′ Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (72′ Ναζλίδης), Ουκάρ (46′ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.

Οι δηλώσεις

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Επιδιώξαμε να τελειώσουμε το ματς από το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά είχαμε δυσκολίες γιατί αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες βάλαμε μόνο δύο γκολ. Μετά από μία λάθος μας μπαλιά δεχθήκαμε ένα τέρμα. Αυτό λειτούργησε αρνητικά στην ψυχολογία. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πεσμένοι και δεν νομίζω ότι αυτό είχε να κάνει με την Άρσεναλ. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και νικήσαμε δίκαια. Εναντίον την Αρσεναλ μπορεί να παίξει ο Ιμπαγάσα μπορεί και όχι. Αυτό δεν το έχουμε αποφασίσει. Το σίγουρο είναι πως ο Αριέλ είναι πολύ σημαντικός για εμάς και στο να δημιουργεί παιχνίδι και όχι μόνο. Εμείς θα τον χρησιμοποιούμε όποτε τον χρειαζόμαστε. Είναι όμως αδύνατον να παίξει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην ηλικία του».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Προπονητής Πλατανιά):
«Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια. Εμείς κάναμε δύο δώρα, τα δύο πρώτα γκολ. Ούτε οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν τα δέχονται αυτά. Στο τέλος γίναμε λίγο απειλητικοί, ρισκάραμε, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Θέλαμε να διεκδικήσουμε κάθε ελπίδα που είχαμε στο παιχνίδι, όσο αυτό έμενε στο 2-1. Βγάλαμε κάποια θετικά συμπεράσματα, αλλά και αρνητικά. Είμαι δέκα μέρες στην ομάδα και ακόμα τη μαθαίνω. Θεωρώ πως αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό την Τρίτη. Πιστεύω πως θα πάρει τη νίκη επειδή έχει καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ. Όσο για εμάς θα συνεχίσουμε και θα δούμε τι στόχους έχουμε».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης