Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε ο Πλατανιάς, καθώς κατάφερε, έστω και δύσκολα να λυγίσει την αντίσταση του Ηρακλή, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, οι Χανιώτες, χάρη σε γκολ του Γιακουμάκη στο 78ο λεπτό, επικράτησαν με 1-0 του «γηραιού» τη Δευτέρα στα Περιβόλια και παρέμειναν στο -2 από την πέμπτη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, μένοντας έτσι κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από αυτήν την ήττα παρέμεινε στην προτελευταία θέση και ως εκ τούτου συνεχίζει να απειλείται άμεσα από υποβιβασμό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παιχνίδι χωρίς… ίχνος ευκαιρίες παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο. Ο ρυθμός του ήταν καλός σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα λάθη των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ήταν πολλά με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στον «Γηραιό», στο 17΄, με τον Αγγελόπουλο να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.

Με δύο καλές φάσεις για τους Θεσσαλονικείς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 49΄ το σουτ του Δώνη έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Κούρου στο 55΄. Η εικόνα του Ηρακλή στο ματς ήταν καλύτερη μέχρι το 70΄, αν και οι αλλαγές που έκανε ο Παντελίδης και κυρίως ο Λεοζίνιο δεν βοήθησαν. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους και στο 77΄ έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Χουάντερσον να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Γιακουμάκη και στη συνέχεια το σουτ Βάντερσον από πλάγια έφυγε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «γόρδιο δεσμό» για τους Χανιώτες έλυσε στο αμέσως επόμενο λεπτό (78΄) ο Γιακουμάκης, ο οποίος με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0. Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί προς την εστία του Σωτηρίου.

Κίτρινες: Γροντής, Μπαστακός

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (81΄ Μαραγκός), Γιορέντε (46΄ Ντεβέσα), Μανούσος, Στανισάβλιεβιτς (66΄ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (67΄ Καραγκούνης), Σαραμαντάς (81΄ Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Κούρος, Δώνης, Στάμου, Γροντής, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (66΄ Λεοζίνιο), Περόνε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης