Μπορεί να πέρασαν 92 χρόνια από την ημέρα που οι παππούδες της εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους στα Σώκια της Μικράς Ασίας, η Αγλαΐα Χρηστίδου, όμως, δεν φαίνεται να ξέχασε τις «ρίζες» της.

«Οπλισμένη» με μια παλιά φωτογραφία που της είχε δώσει ο παππούς της Χρήστος Χρηστέλης, η Ελληνίδα επιχειρηματίας ταξίδεψε στα Μικρασιατικά παράλια και κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι της οικογένειάς της, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί τόσα χρόνια πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο ντοκουμέντο που είχα ήταν μια φωτογραφία του παππού μου, η οποία τραβήχτηκε μπροστά από το σπίτι του γείτονά του, ενώ θυμόμουν και τις περιγραφές του σπιτιού από τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Με έχει κάνει πραγματικά ευτυχισμένη που βλέπω τα μέρη και τους δρόμους όπου έζησαν οι παππούδες μου» δήλωσε η ίδια στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο aydinses.

Το παλαιό σπίτι της οικογένειάς της έχει μετατραπεί πλέον σε Δημόσιο Κέντρο Εκμάθησης ενώ το γειτονικό οίκημα είναι δημόσιος ξενώνας, και έχει κηρυχθεί διατηρητέο. Ο μαχαλάς των Ελλήνων είναι σήμερα διατηρητέος και τα σπίτια μαρτυρούν την ακμή των Ελλήνων στα μαρτυρικά Σώκια της περιοχής του Αϊδινίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://constantinoupoli.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης