Ο Nick Drone πήρε το DJI Phantom 4 Drone του και τον περασμένο Απρίλιο κινηματογράφισε το γνωστό ναυάγιο της Επανομής στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαβάζουμε στη Μηχανή του Χρόνου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ναυάγιο της Επανομής βρίσκεται στο ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζεται στον υδροβιότοπο της περιοχής. Σκουριασμένο και επιβλητικό, έχει δώσει το δικό του στίγμα στην παραλία η οποία κάποτε ήταν «μυστική», με λίγους επισκέπτες. Το βυθισμένο πλοίο, γνωστό και ως «ναυάγιο της Επανομής», κατά την περίοδο της δικτατορίας εκτελούσε εργασίες μεταφοράς χώματος με σκοπό να «μπαζώσει» έναν ιδιαίτερου κάλλους και μοναδικής φυσικής ομορφιάς βιότοπο, όπου αναπτύσσονται εκατοντάδες είδη πανίδας και φύονται περίπου 2.500 άνθη και φυτά.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο Άγιος Αντώνιος έσωσε τον βιότοπο, καθώς το πλοίο εγκαταλείφθηκε από την εταιρία που ανέλαβε το έργο, σκούριασε και βούλιαξε ανήμερα της γιορτής του Αγίου, γύρω στα 1970. Στόχος της χούντας ήταν η «τουριστική αξιοποίηση» η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε Τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει γίνει πολυσύχναστη και σε κάθε περίπτωση παραμένει μία από τις καλύτερες κοντινές παραλίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο στο idrones.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης