Οι Γερμανοί τουρίστες απέφυγαν λόγω επιθέσεων και πολιτικών κρίσεων κλασικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και οι βορειοαφρικανικές χώρες, και στράφηκαν στην Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία.

Γεμάτες παραλίες σε βόρεια και βαλτική θάλασσα, άδεια ξενοδοχεία στην Τουρκία. Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τις πολιτικές κρίσεις πολλοί Γερμανοί απέφυγαν εφέτος το καλοκαίρι κλασικούς τουριστικούς προορισμούς. Επιλογή με αρνητικές συνέπειες για τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι καταγράφουν στα κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου μειώσεις 7% στον τζίρο τους, σύμφωνα με τη γερμανική Εταιρεία Καταναλωτικής Έρευνας (GfK).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί Γερμανοί προτίμησαν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία από ό,τι σε Τουρκία και Αίγυπτο. Κυρίως η Ισπανία επωφελήθηκε εφέτος από τις διεθνείς εξελίξεις. Σύμφωνα με την Ισπανική Στατιστική Υπηρεσία (INE), μόνο τον Αύγουστο περισσότεροι από 10 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα. Συνολικά τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου η Ισπανία κατέγραψε ρεκόρ τουριστών με 52,5 εκατ. επισκέπτες, 10% περισσότερους από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο το 2015. Ούτως ή άλλως για τους Γερμανούς τουρίστες οι ακτές της Κόστα ντελ Σολ βρίσκονται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης