Ενθουσιώδη δημοσιεύματα για το νησί της Κω στα δημοφιλέστερα ταξιδιωτικά (travel) blogs της Γαλλίας, ήταν το αποτέλεσμα δημοσιογραφικού ταξιδιού (blogger trip) που διοργάνωσε στα τέλη Ιουλίου το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας για πέντε Γάλλους bloggers.

Στο «C’est mon tour (du monde)», η Helidya δηλώνει πως «η Κως συγκεντρώνει τους σπόρους του ήλιου» και συμπληρώνει: «Στο νησί συγκεντρώνονται με τρόπο εμφατικό, παραδοσιακό και αυθόρμητο όλα όσα συγκροτούν την Ελλάδα: μια πλούσια σε μύθους ιστορία, μια χαριτωμένη παλιά πόλη, ο μύθος σύμφωνα με τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε κάτω από έναν πλάτανο, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες και μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, αμπέλια, μελίσσια, ελαιόδεντρα, αρχαία ερείπια, βουκαμβίλιες εν αφθονία, πυκνό δάσος κέδρου ή πεύκων, […] φραγκοσυκιές, αξιαγάπητοι άνθρωποι, ορθόδοξες βυζαντινές εκκλησίες, οθωμανικά τζαμιά, το σιρόπι κανέλας («κανελάδα»), […] πανοράματα και ηλιοβασιλέματα σε όλες τις αποχρώσεις… Ένας “πολύχρωμος” κατάλογος επιλογών για να ονειρευτείτε, να ξεκουραστείτε, να κάνετε τις διακοπές σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο blog «Bambi a Paris» επισημαίνει «14 καλούς λόγους για να επισκεφθείτε το νησί της Κω», σημειώνοντας ότι «προσφέρει έναν “έξυπνο” συνδυασμό ανατολικών και δυτικών επιρροών, καθώς Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Μουσουλμάνοι και Ιταλοί το κατέκτησαν κατά καιρούς. Καθένας από αυτούς έχει αφήσει το σημάδι του, που δημιουργεί το πολιτιστικό μωσαϊκό του νησιού. Τι γίνεται με έναν προορισμό, όπου το μισό χρόνο η μέση θερμοκρασία είναι 25° C και στον οποίο τα κρυστάλλινα νερά εναλλάσσονται με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το μεγαλείο των βουνών της; Το νησί της Κω φαίνεται να είναι προικισμένο με όλα τα δώρα του θεού».

Τo blog «Chaux me le monde» στην εκτενή του ανάρτηση υπό τον τίτλο «Μείνετε στο νησί της Κω ανάμεσα στην Ιστορία, τη γαστρονομία και τη χαλάρωση» παρουσιάζει αναλυτικά τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, την πόλη της Κω, την ενδοχώρα και τις παραλίες, τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς και τη σημαντική οινική και γαστρονομική παράδοσή του νησιού.

Ο Selim Niederhoffer στο ομώνυμο blog του καταγράφει την παραμονή του στο νησί με τη μορφή «σημειώσεων» ημερολογιακού χαρακτήρα, χωρίς να παραλείπει τα εγκωμιαστικά σχόλια, ενώ καταλήγει: «Το ελληνικό διάλειμμα στο νησί της Κω έχει ήδη κλείσει και νέες περιπέτειες με περιμένουν. Το πιο αστείο είναι ότι και ο καλύτερος φίλος μου […] την επέλεξε επίσης για διακοπές […] Υπόσχομαι πως θα επιστρέψω ξανά στην Κω!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το blog «Les Baroudeurs» επιλέγει την οπτική αποτύπωση από την εμπειρία του ταξιδιού, αναρτώντας 10 φωτογραφίες από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κω, ενώ στο σύντομο συνοδευτικό κείμενο υπογραμμίζει την προσπάθεια των τοπικών επιχειρηματιών να προβάλουν και να προωθήσουν με ευρηματικούς τρόπους το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Σημειώνεται πως, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους, όλοι οι συμμετέχοντες bloggers ανέβαζαν περιεχόμενο στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τις τελικές αναρτήσεις τους συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα μνημεία, τα τοπία, τις παραλίες, τις υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις γαστρονομικές απολαύσεις και τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

Πηγή: kosvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης