Η Σάμος είναι νησί του ανατολικού Αιγαίου, γνωστό για το γλυκό μοσχάτο κρασί του «Νέκταρ», την οργιώδη βλάστηση και τα τουριστικά αξιοθέατά του, αλλά και για τις προσωπικότητες που παρείχε στην ελληνική ιστορία, όπως τον Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο, τον αστρονόμο Αρίσταρχο, που φέρεται να σχεδίασε τον πρώτο ηλιοκεντρικό χάρτη, κι άλλους.

Επίσης, εκεί παρήχθησαν τα πρώτα χάλκινα αγάλματα και τα αγγεία της Σάμου ήταν ξακουστά το 550 π.Χ. Το Ηραίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδυλλιακό Πυθαγόρειο είναι χτισμένο πάνω στην Αρχαία Σάμο και απέχει 14 χλμ. από την πρωτεύουσα και 4 χλμ. από το αεροδρόμιο. Η αρχαιολογική, πολιτισμική και ιστορική του σημασία είναι αναγνωρισμένη παγκόσμια, αφού από την UNESCO έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αρχιτεκτονική κατασκευή του Πυθαγορείου, οι πετρόχτιστοι δρόμοι, η αισθητική, οι γραφικές συνοικίες και το παραδοσιακό καρνάγιο, μαζί με την τουριστική υποδομή και τις υπηρεσίες που παρέχονται, ελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Στο λιμάνι δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου διδασκάλου, φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα. Αξίζει να επισκεφθείτε το υπερσύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο με πλουσιότατα εκθέματα, το Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη επίσης, μουσειακός χώρος, και να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τείχη της αρχαίας πόλης.

Η εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το Μοναστήρι της Παναγιάς της Σπυλιανής έλκουν εκατοντάδες πιστούς και επισκέπτες.

Στο Πυθαγόρειο πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, κυρίως στο ανακαινισμένο Αρχαίο Θέατρο. Διαθέτει μαρίνα για την υποδοχή των τουριστικών σκαφών, σύγχρονα εστιατόρια, καφέ μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης