Το νέο A350-900 της Lufthansa παρουσιάστηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο κοινό με μία επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων που συνοδεύτηκε από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με χιλιάδες λαμπερά φώτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Lufthansa Technik Hangar στο Μόναχο. Για το εντυπωσιακό show διάρκειας 10 λεπτών χρησιμοποιήθηκαν φωτεινοί προβολείς που έδιναν την εντύπωση βεγγαλικών.

Παρουσία 2.000 εργαζομένων και επισκεπτών, τo πιο σύγχρονο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο πήρε το όνομα της πόλης της Νυρεμβέργης. Ο δρ Ulrich Maly, ανώτερος δήμαρχος της πόλης, διεξήγαγε την τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους. Επίσης, ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τους κυρίους Carsten Spohr, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Lufthansa, δρ Markus Söder, υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, δρ Michael Kerkloh, διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου του Μονάχου και τον Thomas Enders, CEO της Airbus. «Με το A350-900 εγκαινιάζουμε τον στόλο κατηγορίας 2 λίτρων, ένα σημαντικό επίτευγμα στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς η ένταξη του νέου αεροπλάνου σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα γενιά πτήσεων μεγάλων αποστάσεων» δήλωσε ο κ.Carsten Spohr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 10 Φεβρουαρίου, τα πρώτα δέκα αεροσκάφη τύπου Airbus A350-900 της Lufthansa θα σταθμεύουν στο Μόναχο. Οι πρώτοι προορισμοί που θα εξυπηρετούν είναι το Δελχί και η Βοστώνη. Το αεροσκάφος διαθέτει θέσεις για 293 επιβάτες – 48 στη Business Class, 21 στην Premium Economy και 224 στην Economy Class. Το Α350-900 είναι το πλέον σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί 25% λιγότερη κηροζίνη, παράγει 25% λιγότερες εκπομπές αερίων και είναι αισθητά πιο αθόρυβο σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης