Η εφημερίδα New York Times δημοσιεύει 52 προτάσεις για ταξίδια και εξερεύνηση στον κόσμο, με έμφαση στις επιλογές που προσφέρονται για τους χώρους τέχνης. Από αυτές, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η χώρα μας…

Οι σημαντικότερες προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη επιλογή για την αμερικάνικη εφημερίδα, ο βόρειος γείτονας, ο Καναδάς, με τα 200 φυσικά πάρκα και την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολουθεί η έρημος της Χιλής, τα μη φημισμένα αξιοθέατα της Ινδίας, τα χιονοδρομικά της Ελβετίας, το σαφάρι της Μποτσουάνα, οι δαλματικές ακτές, αλλά και το «δικό τους», αναγεννημένο Ντιτρόιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Αμβούργου, το ούτως ή άλλως δημοφιλές Μαρακές στο Μαρόκο, απόκρημνα χωριά στην Αγγλία, τα φεστιβάλ της Οσάκα στην Ιαπωνία, η Μαδαγασκάρη και οι ναοί της Κίνας. 

Στην 21η θέση βρίσκουμε την Πάφο της Κύπρου, λόγω των πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων που έρχονται, καθώς αποτελεί την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Στο αφιέρωμα αναφέρονται και οι χώροι τέχνης στη Λευκωσία. 

Λίγο πιο κάτω, στην 28η θέση ακολουθεί η Αθήνα. «Έκρηξη τέχνης στην αρχαία πρωτεύουσα μετά την κρίση», είναι ο τίτλος και αναφέρεται: «Οι τιμές έχουν πέσει, αλλά η οικονομική κρίση δεν έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των σκηνών τέχνης. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλές γκαλερί, συλλογικότητες και ΜΚΟ της τέχνης ανθούν». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και στην έκθεση documenta που θα φιλοξενηθεί στην πόλη. 

Δείτε όλες τις προτάσεις εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης