Φώτα, μουσική, χριστουγεννιάτικος στολισμός: Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν τις τελευταίες ημέρες ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο γεμάτο χρώμα Λονδίνο, την πιο κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Το Λονδίνο θεωρείται ο απόλυτος προορισμός για τις εορτές που έρχονται και όχι άδικα: Οι εικόνες από τη βρετανική πρωτεύουσα μιλούν από μόνες τους. Εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα, το Winter Wonderland στο Hyde Park, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης, κάνοντας πατινάζ και απολαμβάνοντας μία βόλτα με ένα από τα μεγαλύτερα roll coasters παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί θα δείτε την πιο φωτισμένη παμπ (την Churchill Arms στο Νotting Hill, στολισμένη με 21.000 λαμπιόνια) αλλά και τον πιο υπέρλαμπρο φωτισμό στη Regent’s Street, με αγγέλους να… πετούν από πάνω σας στον κεντρικό αυτό δρόμο και σε κομβικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι στο Kew, με 60.000 φωτάκια, μουσικές, κάλαντα αλλά και φωτιστικά εφέ με λέιζερ δημιουργούν την απόλυτη εορταστική ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές και τα πολυκαταστήματα έχουν βάλει τα γιορτινά τους και περιμένουν να τα επισκεφτείτε και να αγοράσετε αναμνηστικά για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Εάν είστε από τους τυχερούς που θα κάνετε Χριστούγεννα στο Λονδίνο, μην ξεχάσετε να μεταβείτε στην Tate, προκειμένου να δείτε το φυσικό έλατο που κρέμεται από την οροφή πάνω από την κεντρική σκάλα στο κτήριο Millbank.

Τέλος για τους… καλοφαγάδες, συστήνονται ανεπιφύλακτα οι λιχουδιές στο Seven Dials ή στην Chinatown.

Ο… χριστουγεννιάτικος κατάλογος με όσα μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε στο μαγικό Λονδίνο είναι μακρύς και όσοι καταφέρουν να βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα τις ημέρες αυτές, σίγουρα θα βιώσουν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Καλό ταξίδι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης