“Δεν έχουμε πλέον μερίδιο στην Apple”, δήλωσε στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn, ανακοινώνοντας έτσι την απόσυρση της Icahn Enterprises από τη μετοχή του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας που έχει δεχτεί μείζον πλήγμα μετά τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Η Icahn διατηρούσε λίγο λιγότερο από 1% στην Apple από το 2013 αφού ο ακτιβιστής επενδυτής επικεφαλής της την θεωρούσε “φτηνή”. Η μετοχή έχει χάσει σωρευτικά το 9% της αξίας της στις τελευταίες δύο συνεδρίες. Αφού είπε πως πρόκειται για μία “εξαιρετική εταιρεία” της οποίας ο CEO Tim Cook “κάνει καταπληκτική δουλειά”, ανέφερε πως έχει κερδίσει περί τα 2 δισ. δολάρια από την τοποθέτησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιλογή του να απεπενδύσει από την Apple, ο Icahn την απέδωσε στην Κίνα: “Σε κάνει να ανησυχείς λίγο… και ίσως περισσότερο από λίγο, η στάση της Κίνας”, είπε ο Carl Icahn, προσθέτοντας πως η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να επέμβει και “να δυσκολέψει πολύ την Apple να πουλήσει στη χώρα… μπορείς να κάνεις ό,τι θες εκεί”. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αν η Κίνα “σταθεροποιούταν”, θα συμμετείχε και πάλι στις μετοχές της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα που δημοσίευσε η Apple, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η ναυαρχίδα της, το iPhone, έχασε 10 εκατομμύρια πωλήσεων το ίδιο διάστημα. Συγκεκριμένα στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, τα έσοδα της φίρμας έπεσαν κατά 26%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης