Η D-Link εισέρχεται στην αρένα του Smart Home λανσάροντας το «mydlink Home», ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για το σύγχρονο, έξυπνο σπίτι. Ξεκινώντας με ένα χαρτοφυλάκιο πέντε συσκευών αλλά και τη δωρεάν εφαρμογή mydlink Home, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν, να αυτοματοποιούν και να ελέγχουν το σπίτι τους εύκολα, από τον χώρο τους ή ακόμα και απομακρυσμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά προϊόντων mydlink Home αποτελείται από δυο Video Home Monitor, έναν ανιχνευτή κίνησης, ένα έξυπνο πολύπριζο (Smart Plug) και ένα Audio – Extender. Ξεχωριστά, η κάθε μια από αυτές τις συσκευές παρέχει άμεσο έλεγχο του σπιτιού στον ιδιοκτήτη του, απ’ οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, με τη χρήση ενός smartphone ή tablet. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης μπορεί να είναι ξέγνοιαστος – για παράδειγμα όταν φεύγει από το σπίτι για την δουλειά και φοβάται ότι έχει αφήσει αναμμένο το σίδερο στην πρίζα, μπορεί να το δει και να το απενεργοποιήσει απομακρυσμένα.

Ο συνδυασμός των συσκευών και η διαχείριση τους μέσω της δωρεάν εφαρμογής «mydlink Home mobile» για Android και iOS συσκευές, δημιουργεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σπίτι.

«Το σλόγκαν της D-Link είναι ‘Home is where the smart is’ και η νέα σειρά mydlink Home το αποδεικνύει. Το ολοκληρωμένο οικοσύστημα Smart Home πραγματικά απλοποιεί τις διαδικασίες αυτοματισμού, ελέγχου αλλά και ασφάλειας ενός σπιτιού» δήλωσε ο Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα συστήματα ‘Smart Home’ ήταν ακριβά και περίπλοκα στην εγκατάσταση. Οδηγούμε την αγορά και αναπτύσσουμε λύσεις οικιακού αυτοματισμού με πλήρη χαρακτηριστικά και προσιτές τιμές. Οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και δεν απαιτούν περαιτέρω έξοδα, όπως μηνιαίες συνδρομές. Τώρα πια, είναι εύκολο να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα Έξυπνο Σπίτι» συμπλήρωσε ο κ.Wen.

Σύμφωνα με την ABI Research, μια νέα γενιά κομψών smart home συσκευών, ελκύει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στην αγορά των smart home προϊόντων. Οι αποστολές (shipments) των συσκευών αυτών θα αυξηθούν με σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης έως και 30%, μεταξύ του 2013 και 2019, ωστόσο η επιρροή τους θα ξεπεράσει τις πωλήσεις μεμονωμένων προϊόντων. Η δημοτικότητα των συσκευών που παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο μέσω εφαρμογών για smartphone και μέσω web, βοηθά στην ευρύτερη ανάπτυξη της αγοράς οικιακού αυτοματισμού.

Τα προϊόντα mydlink Home μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

• Ανίχνευση ανεπιθύμητης κίνησης

– Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει στο χολ το mydlink Home Wi-Fi Motion Sensor (DCH-S150), σε συνδυασμό με το mydlink Home Smart Plug (DSP-W215) που είναι συνδεδεμένο με μια λάμπα. Μόλις ανιχνευθεί κίνηση, η smart plug ενεργοποιείται, με αποτέλεσμα να ανάβει η λάμπα.

– Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης προγραμμάτων μέσω της εφαρμογής, όπως για παράδειγμα να ανάβουν αυτόματα τα φώτα, ή την απενεργοποίηση του ανιχνευτή κατά την απουσία του ιδιοκτήτη στην περίπτωση που υπάρχουν κατοικίδια ζώα.

• Βελτίωση οικιακής ασφάλειας

– Συνδέοντας τα mydlink Home Monitors στον ανιχνευτή κίνησης, ο χρήστης λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω SMS ή email, εφόσον εντοπιστεί κάποια δράση.

– Το mydlink Home Monitor HD (DCS-935L) είναι μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, που προσφέρει ασφαλή wireless AC συνδεσιμότητα, νυχτερινή λήψη και μικρόφωνο, ιδανική λύση για την επιτήρηση της εισόδου και του γκαράζ.

– Το mydlink Home Monitor 360 (DCS-5010L) είναι μια κάμερα με πλήρη χαρακτηριστικά με pan/tilt ζουμ (PTZ), αλλά και με επιλογή ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης (κατάλληλη για τον έλεγχο μεγάλων χώρων).

• Διασκέδαση

– Συνδέοντας το mydlink Home Music Everywhere (DCH-M225) στο ηχοσύστημά σας, μπορείτε να κάνετε stream τη μουσική σας από μία Android, iOS συσκευή ή ένα media player, απευθείας με κάθε συνδεδεμένο ηχείο ή στερεοφωνικό που διαθέτει audio jack 3.5mm.

– Δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το παλιό σας ηχοσύστημα αλλά και να επεκτείνετε το ασύρματο δίκτυο σας μιας και περιλαμβάνει λειτουργία range extender.

Η εφαρμογή mydlink Home είναι εύκολη στη χρήση και οι συσκευές μπορούν να ονομαστούν και να ομαδοποιηθούν για καλύτερο έλεγχο. Τα προϊόντα είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση και παρέχουν υποστήριξη WPS για εγκατάσταση με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.

Η σειρά προϊόντων mydlink Home θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τα μέσα Οκτωβρίου 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης