Η Nikon «λανσάρει» δύο νέες μηχανές στη σειρά COOLPIX

Η φωτογραφική μηχανή S1100pj με βελτιωμένη συσκευή προβολής και η S5100 με λειτουργία λήψης υψηλής απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι τα πιο πρόσφατα compact μοντέλα της Nikon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nikon Europe παρουσιάζει δύο νέες compact φωτογραφικές μηχανές που θα συμπεριληφθούν στη σειρά COOLPIX. Το ζεύγος περιλαμβάνει την S1100pj με ενσωματωμένη συσκευή προβολής, διάδοχο της βραβευμένης S1000pj, και την S5100, μια ευέλικτη φωτογραφική μηχανή με εξειδικευμένες τεχνολογίες για τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Με τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1100pj, η Nikon επανακαθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και παρουσιάσεις. Όλα αυτά γίνονται πανεύκολα, με τη χρήση της ενσωματωμένης συσκευής προβολής που διαθέτει η μηχανή, τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με υπολογιστή. Παράλληλα, η COOLPIX S5100 περιλαμβάνει τέσσερις τεχνολογίες για πανέμορφες νυχτερινές λήψεις. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν την απόσβεση κραδασμών (VR) με μετατόπιση του φακού, την υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο έως ISO 3200, τη βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης και το νέο σύστημα ελέγχου φλας. Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν φακούς ακριβείας NIKKOR, το σύστημα επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας EXPEED C2 της Nikon, καθώς και τις θρυλικές λειτουργίες της Nikon που έχουν σχεδιαστεί για τη λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας.

Ο Mark Pekelharing, διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων στη Nikon Europe B.V. δηλώνει: «Αυτές οι νέες προσθήκες στην οικογένεια COOLPIX αποτελούν δύο βελτιωμένες εκδοχές για όλους, είτε αναζητούν την πιο πρόσφατη καινοτομία είτε μια βολική, compact φωτογραφική μηχανή, με την οποία μπορούν να αποτυπώσουν όλες τις αγαπημένες τους στιγμές. Η S5100 παρέχει μοναδική ποιότητα σε λογική τιμή και η S1100pj αποτελεί μοναδικό συνεχιστή της πρωτοπορίας της Nikon στον χώρο των φωτογραφικών μηχανών με συσκευές προβολής. Η δυνατότητα σύνδεσης της S1100pj σε υπολογιστή PC ή Mac την καθιστά μια ιδιαίτερα ευέλικτη συσκευή τόσο για οικιακή όσο και για επιχειρηματική χρήση, καθώς σας διευκολύνει ακόμη περισσότερο να μοιραστείτε φωτογραφίες, παρουσιάσεις και άλλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

COOLPIX S1100pj – Αλλάζει τον τρόπο προβολής των φωτογραφιών μας
Η S1100pj αποτελεί το διάδοχο της βραβευμένης S1000pj, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο με ενσωματωμένη συσκευή προβολής, και παρέχει νέες δυνατότητες για την προβολή και κοινή χρήση των φωτογραφιών, χωρίς να είναι απαραίτητος ο επιπλέον εξοπλισμός ή χωρίς να πρέπει να συγκεντρώνονται όλοι γύρω από την οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής. Με φωτεινότητα 14 lumen, η συσκευή προβολής είναι κατά 40% φωτεινότερη από την προκάτοχό της, ενώ παρέχει τη δυνατότητα προβολής σε νέες συνθήκες, όπως σε φωτεινότερους χώρους ή φωτεινότερες επιφάνειες. Μπορεί, επίσης, να συνδεθεί με υπολογιστή PC ή Mac για άμεση προβολή των φωτογραφιών ή των παρουσιάσεων.

Με αισθητήρα 14,1 megapixel, ευρυγώνιο φακό zoom 5x NIKKOR και οθόνη αφής LCD 7,5 cm (3,0 in.) εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (460K-dot) για χειρισμό αφής, η S1100pj δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο «gadget» αλλά μια φωτογραφική μηχανή Nikon υψηλής ποιότητας, όπως άλλωστε κάθε συσκευή Nikon. Για να εξασφαλίζει τη λήψη ευκρινών φωτογραφιών σε όλες τις συνθήκες, η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει πέντε λειτουργίες για τη μείωση του θαμπώματος της εικόνας, ενώ οι πρακτικές λειτουργίες της (όπως η εύκολη αυτόματη λειτουργία και το σύστημα έξυπνου πορτραίτου) εξαλείφουν κάθε ανησυχία για την επιλογή της σωστής ρύθμισης και σας επιτρέπει να επικεντρώνεστε μόνο στη λήψη της φωτογραφίας σας.

Η S1100pj εισάγει, επίσης, μια σειρά χαρακτηριστικών επεξεργασίας, έτσι ώστε να μπορείτε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν το εφέ Fisheye, την έμφαση του επιλεγμένου χρώματος σε μια κατά τα άλλα μονόχρωμη εικόνα και την άμβλυνση του φόντου, καταργώντας έτσι την αναγκαιότητα χρήσης υπολογιστή για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Για να ζωντανέψετε τις παρουσιάσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες κινούμενες εικόνες, μουσική υπόκρουση ή εναλλαγές μεταξύ slide. Τέλος, με τη λειτουργία ζωγραφικής μπορείτε να προσθέσετε χειρόγραφες σημειώσεις στις εικόνες σας, ακόμη κι όταν τις προβάλλετε σε τοίχο.

Η COOLPIX S1100pj είναι διαθέσιμη σε μαύρο και πράσινο χρώμα.


COOLPIX S5100 – εξαιρετικές λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Η S5100 είναι μια λεπτή και κομψή φωτογραφική μηχανή 12,2 megapixel, με εύχρηστες λειτουργίες που παρέχει υψηλή απόδοση σε κάθε περίσταση. Ακόμη και τη νύχτα, όταν η λήψη φωτογραφιών είναι πιο δύσκολη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε καθαρές, ευκρινείς φωτογραφίες κάθε φορά χάρη στην απόσβεση κραδασμών (VR) με μετατόπιση του φακού, τη βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης και το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου φλας. Η S5100 ανιχνεύει εάν κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή και δεν χρησιμοποιείτε τρίποδο και επιλέγει αυτόματα την κατάλληλη ρύθμιση για τη μείωση του θαμπώματος της εικόνας και για να εξασφαλίσει ότι τραβάτε πανέμορφες φωτογραφίες κάθε φορά.

Με τη βελτιωμένη απόδοση απόκρισης του συστήματος επεξεργασίας EXPEED C2 δεν πρόκειται ποτέ να χάσετε την τέλεια λήψη, ακόμη κι αν το θέμα της φωτογραφίας κινείται. Και εάν θέλετε να απαθανατίσετε με μεγαλύτερη πληρότητα τη στιγμή, με το αποκλειστικό κουμπί video μπορείτε να πραγματοποιήσετε εύκολα και γρήγορα εγγραφή video σε ποιότητα HD 720p. Παρά το γεγονός ότι η S5100 περιλαμβάνει φακό zoom 5x NIKKOR με αρχική ευρεία γωνία 28 mm, το μεταλλικό σώμα της με καμπύλες έχει πάχος μόλις 21,6 mm, ώστε να χωρά εύκολα σε μια τσάντα ή στην τσέπη σας. Η COOLPIX S5100 διατίθεται σε έξι χρώματα: κόκκινο, μαύρο, μπλε, ροζ, πορφυρό και ασημί.

Το ViewNX 2 είναι ένα πακέτο λογισμικού «όλα σε ένα», που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν εύκολα και γρήγορα εισαγωγή, αναζήτηση, επεξεργασία και κοινή χρήση φωτογραφιών και video. Βασισμένο στο εξαιρετικά επιτυχημένο λογισμικό ViewNX, το ViewNX 2 αποτελεί μια εύχρηστη σουίτα λογισμικού με τεράστιο εύρος χαρακτηριστικών που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που παρέχονται ως μέρος του λειτουργικού συστήματος ενός υπολογιστή. Οι προηγμένες ρυθμίσεις επεξεργασίας video, που συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά, έχουν ληφθεί απευθείας από τη βραβευμένη σειρά DSLR της Nikon και επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εκπληκτικά video. Το ViewNX 2 συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Nikon και είναι επίσης διαθέσιμο ως δωρεάν λήψη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης