Το βασικότερο στοιχείο που ελκύει τους καταναλωτές προς τα laptop, δεν είναι άλλο από την ευελιξία και πρακτικότητα που προσφέρει η δυνατότητα μεταφοράς του υπολογιστή όπου σχεδόν θέλουμε, ή αλλιώς η λεγόμενη «φορητότητα». Υπάρχει όμως και μια μερίδα χρηστών, που επιθυμεί φορητότητα αλλά ταυτόχρονα θα προτιμούσε να έχει μεγαλύτερη οθόνη, από αυτή που συνήθως διαθέτουν τα περισσότερα laptop. Δύο νέες προτάσεις φορητών υπολογιστών, ακριβώς για αυτή την κατηγορία χρηστών παρουσίασε η Toshiba Ευρώπης, με την ονομασία Qosmio X70 και Satellite P70. Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη οθόνη 17.3 ιντσών (43.9 εκ.) και αποδίδουν εκπληκτικά προσφέροντας πρωτοποριακή διασκέδαση, άνετο multi-tasking και πανίσχυρους επεξεργαστές Intel Core i7 τεσσάρων πυρήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδυάζοντας εκπληκτική απόδοση γραφικών, κομψό design και ενισχυμένες οπτικοακουστικές δυνατότητες, ο Qosmio X70 είναι ιδανικός για απαιτητικούς χρήστες και λάτρεις των πολυμέσων, που αναζητούν αρκετή ισχύ για να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν φωτογραφίες όπως και βίντεο, να απολαύσουν παιχνίδια και να αναπαράγουν ταινίες στη μεγάλη οθόνη των 17.3 ιντσών.

Έτοιμο για ψυχαγωγία

Με Full HD οθόνη ανάλυσης 1920×1080 με οπίσθιο φωτισμό, ο Qosmio X70 αποδίδει εκπληκτική εικόνα ιδανική για ταινίες δράσης, παιχνίδια και περιεχόμενο. Η μεγάλη διάσταση των 17.3 ιντσών εγγυάται ανώτερη ποιότητα εικόνας κάθε φορά και εκπληκτική φωτεινότητα στα 300 NIT, αποδίδει ξεκάθαρες λεπτομέρειες και έντονα χρώματα. Το οπτικό σύνολο του Qosmio X70 συμπληρώνεται από harman/kardon ηχεία, για δυνατό ήχο και ανώτερη ηχητική εμπειρία, τα οποία είναι ενισχυμένα με DTS Sound για ένταση στον ήχο, πλούσια μπάσα και βελτιωμένη ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές επιδόσεις

Ο Qosmio X70 είναι γεμάτος από λειτουργίες που ενισχύουν την απόδοση του φορητού υπολογιστή, επιτρέποντας στους χρήστες να διεκπεραιώνουν δυναμικά εργασίες όπως η επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο ή να παίζουν videogame. Το τσιπ γραφικών AMD Radeon R9 M265X, συνοδευόμενο από 4GB GDDR5 VRAM προσφέρει υψηλή ποιότητα και λεπτομέρεια, ενώ η τεχνολογία AMD Enduro βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλώματος γραφικών, διευρύνοντας παράλληλα τη διάρκεια της μπαταρίας.

Ο Qosmio X70 διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 τεσσάρων πυρήνων (εγκεφάλων) που διευκολύνει την υλοποίηση πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα, παρέχοντας άριστη απόδοση για καλύτερη εμπειρία χρήσης του υπολογιστή. Οι χρήστες διαθέτουν άφθονο χώρο για να αποθηκεύσουν παιχνίδια, ταινίες και αρχεία άνετα με την επιλογή υποστήριξης 2TB κλασικού σκληρού δίσκου ή 1TB υβριδικού δίσκου (SSD+HD).



Ανώτερη ψυχαγωγία

Εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά ανώτερης ψυχαγωγίας, ο Qosmio X70 επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν στο έπακρο τις αγαπημένες τους ταινίες, παιχνίδια και αρχεία πολυμέσων. Η υποστήριξη Ultra HD ανάλυσης μέσω HDMI, επιτρέπει τη σύνδεση με συμβατή Ultra HD τηλεόραση, για να προβάλλετε την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα σε ανάλυση «4Κ». Δύο θύρες πλήρους μεγέθους USB 3.0 και δύο USB 2.0 εγγυώνται ταχύτερη σύνδεση σε περιφερειακές συσκευές, ενώ το πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας «Intel Wi-Di» επιτρέπει στους χρήστες να αναπαράγουν ό,τι αγαπούν, όπως ταινίες, βίντεο, φωτογραφίες και μουσική, σε συμβατή τηλεόραση. Το ενσωματωμένο Blu-ray BD-RE (XL) drive επιτρέπει την αναπαραγωγή ταινιών HD εν κινήσει και την ασφαλή αποθήκευση αρχείων με χωρητικότητα έως 100 GB ανά δίσκο Blu-ray (διπλής στρώσης). Επίσης, διατίθεται μια θύρα Bridge Media UHS-II SD card slot που ενισχύει την υψηλή παραγωγικότητα με ταχύτερη μεταφορά δεδομένων.

Σχεδίαση που ξεχωρίζει

Ο Qosmio X70 διαθέτει σκούρο ασημένιο φινίρισμα με κόκκινες ματ λεπτομέρειες, για εντυπωσιακό και δυναμικό, κομψό design. Επιπλέον, το πληκτρολόγιο πλακιδίων με οπίσθιο φωτισμό αντανακλά μία κόκκινη λάμψη για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ το μεγάλο clickpad με gesture, δίνει τον απόλυτο έλεγχο στους χρήστες.

Satellite P70

Ο Satellite P70 αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη ενός επιτραπέζιου υπολογιστή με μεγάλη οθόνη και διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Qosmio X70, που τον καθιστούν ιδανικό για ψυχαγωγία, παραγωγικότητα και multi-tasking σε καθημερινή χρήση. Το σατινένιο χρυσό φινίρισμα διαμορφώνει ένα κομψό design, ενώ το ανθεκτικό σώμα από αλουμίνιο εγγυάται αντοχή στη χρήση εν κινήσει. Σε αντίθεση με τον κόκκινο φωτισμό του Qosmio X70, το πληκτρολόγιο του Satellite P70 φωτίζει με λευκό.

Οι Toshiba Qosmio X70 και Satellite P70 θα είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

Toshiba Qosmio X70 και Satellite P70

• Οθόνη: 17.3 ιντσών (43.9 εκ.) με ανάλυση 1920×1080, φωτεινότητα 300 NIT και οπίσθιο φωτισμό LED
• Επεξεργαστής: 4ης γενιάς Intel Quad Core i7
• Αποθήκευση: Έως 2 TB κλασικού σκληρού δίσκου ή 1 TB υβριδικού δίσκου (SSD+HD)
• Μνήμη: Έως 16 GB DDR3L RAM (1,600 MHz)
• Συνδεσιμότητα: 1xHDMI με υποστήριξη Ultra HD 4Κ, 2xUSB 2.0, 2xUSB 3.0 (με 1 x Sleep-and-Charge), 1xRGB, Bridge Media UHS-II SD/SDHC slot, ακουστικά/μικρόφωνα, Kensington κλείδωμα
• Επικοινωνία: Intel Dual Band Wireless-AC 3160, Intel Wi-Di, τεχνολογία wireless display, Bluetooth 4.0, HD webcam με διπλά μικρόφωνα
• Windows 8.1
• Ήχος: Harman Kardon ηχεία με ενίσχυση DTS Sound
• Διαστάσεις: 413 x 268 x 28.4/33.1 mm
• Βάρος: 2.9 kg

Toshiba Qosmio X70

• Γραφικά: AMD Radeon R9 M265X γραφικά με 4GB GDDR5 VRAM και τεχνολογία AMD Enduro
• Blu-ray BD-RE (XL)
• Χρώμα: Ασημένιο με κόκκινες ματ λεπτομέρειες
• Πληκτρολόγιο: Εκτός πλαισίου κόκκινο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο πλακιδίων

Toshiba Satellite P70

• Γραφικά: AMD Radeon R9 M265X γραφικά με 2GB ή 4GB GDDR5 VRAM και τεχνολογία AMD Enduro
• Blu-ray BD-RE (XL) drive ή DVD Super-Multi drive
• Χρώμα: Σατέν χρυσό
• Πληκτρολόγιο: Εκτός πλαισίου λευκό φωτιζόμενο πληκτρολόγιο πλακιδίων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης