Ύστερα από διάφορα αλλεπάλληλα κύματα αλλαγών πορείας και φιλοσοφίας, που ταλάντευσαν τη μεγαλύτερη εταιρεία υπολογιστών και περιφερειακών PC στον κόσμο, αναφερόμαστε φυσικά στην Hewlett Packard, η εταιρεία επανέρχεται δυναμικά και μάλιστα επιστρέφοντας στην αγορά των συσκευών τύπου ταμπλέτας.


Η επιστροφή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε δηλωθεί από επίσημα χείλη εκπροσώπου της HP πως θα αναστραφεί η περσινή απόφαση αποχώρησης από την εν λόγω κατηγορία, με νέες προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από αυτές τις νέες προτάσεις επέδειξε η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας IFA 2012 που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Βερολίνο Γερμανίας, με την ονομασία «HP Envy x2» και είναι μια υβριδική συσκευή ταμπλέτας – notebook. Με τον όρο «υβριδική» χαρακτηρίζεται η διπλή λειτουργία / εξυπηρέτηση που προσφέρει μια τέτοια συσκευή.


Κατά βάση, λοιπόν, το Envy x2 είναι μια ταμπλέτα με Windows 8 Pro περιβάλλον, οθόνη αφής διαστάσεων 11.6 ιντσών (επιπλέον υποστήριξη προαιρετικού χειρισμού μέσω ειδικής γραφίδας), με πάνελ τύπου IPS τυπικής ανάλυσης 1366×768 και φωτεινότητα 400 nits.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «καρδιά» της υβριδικής ταμπλέτας-notebook είναι ένας επεξεργαστής «Atom» της Intel (αρχιτεκτονικής «Clovertrail»), συνοδευόμενος από 2GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικής μνήμης, αυξανόμενη προαιρετικά χάρη στη θύρα για κάρτες μνήμης microSD. Επίσης, διαθέτει μια κάμερα των 8MP πίσω καθώς και μια 2MP μπροστά, ικανή λήψης βίντεο 1080p (1920×1080) για υψηλής ποιότητας βιντεο-κλήσεις.

Ενδιαφέρον προκαλεί η υποστήριξη της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication), η οποία όταν έρθουν πολύ κοντά ή σε επαφή δύο συσκευές που την εμπεριέχουν, τότε μεταφέρονται αυτόματα οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν επί της οθόνης, για παράδειγμα η ιστοσελίδα που προβάλλεται σε ένα τηλέφωνο, μεταφέρεται αυτόματα στην οθόνη της ταμπλέτας. Τέλος, το βάρος του HP Envy x2 αγγίζει τα 680 γραμμάρια, το πάχος τα 8,5 χιλιοστά, ενώ η μπαταρία κυμαίνεται μεταξύ 9 και δέκα ωρών λειτουργίας.

Στην αρχή του παρόντος κειμένου, χρησιμοποιήσαμε τον όρο / χαρακτηρισμό «υβριδική ταμπλέτα – notebook», εξηγώντας την ερμηνεία του, ποιο είναι το στοιχείο που μεταμορφώνει το HP Envy x2 από ταμπλέτα σε notebook; Το πληκτρολόγιο, που συνδέεται με ένα «κλικ» πανεύκολα και προσφέρεται μαζί με την ταμπλέτα, στο πακέτο αγοράς.

Κατόπιν σύνδεσης, στην ουσία έχουμε αποκτήσει ένα κανονικότατο netbook, αν και ομολογουμένως αρκετά πιο εξελιγμένο, καθώς η οθόνη του «netbook» παραμένει να είναι μια οθόνη αφής 11.6 ιντσών.
Η βάση (dock) / πληκτρολόγιο διαθέτει επιπλέον μπαταρία, η οποία αντιστοιχεί στο 45% των 9-10 ωρών χρήσης του HP Envy x2 (το υπόλοιπο 55% αντιστοιχεί στην μπαταρία της ταμπλέτας), ενώ διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, μια ψηφιακή θύρα εξόδου εικόνας & ήχου HDMI και μια θύρα πλήρους μεγέθους για κάρτες μνήμης SD.

Το μοναδικό μελανό σημείο θα λέγαμε της βάσης / πληκτρολογίου είναι ότι δεν έχει οπίσθιο φωτισμό, στοιχείο που εξυπηρετεί σε συνθήκες έλλειψης περιβάλλοντος φωτισμού.

Δυστυχώς, η HP δεν έχει προβεί σε κάποια αναφορά σχετικά με την τιμή του Envy x2, ενώ διάφορες ενδείξεις κάνουν λόγο για πιθανή έλευση, κοντά με αυτή των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου 2012.


 
Περισσότερες πληροφορίες:

http://asia.cnet.com/product/hp-envy-x2-intel-atom-processor-2gb-ram-46728206.htm

http://mashable.com/2012/08/30/hp-envy-x2/

http://www.engadget.com/2012/08/30/hp-envy-x2-laptop-tablet-hybrid/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης