Οι χάκερς της Βόρειας Κορέας είναι ικανοί για επιθέσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές, ακόμα και σκοτώνοντας ανθρώπους, δήλωσε o αποστάτης καθηγητής Kim Heung-Kwang, στο BBC Click. Ανέφερε επίσης πως η χώρα διαθέτει 6.000 εκπαιδευόμενους χάκερς και τόνισε πως οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να παρέμβουν για να αποτρέψουν ενδεχόμενες επιθέσεις τέτοιου είδους.

Όπως αναφέρει το secnews, η προειδοποίηση έρχεται μετά το χακάρισμα της Sony Pictures το 2014, το οποίο αποδόθηκε στην Βόρεια Κορέα, με τον Κορεάτη ειδικό σε θέματα τεχνολογίας, Martyn Williams, να δηλώνει πως η απειλή είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής Κιμ δίδασκε για 20 χρόνια επιστήμη υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Υπολογιστών Hamheung πριν εγκαταλείψει την χώρα το 2004. Αν και δεν δίδασκε τεχνικές hacking, υποστηρίζει πως οι πρώην μαθητές του τώρα εργάζονται για το διαβόητο τμήμα χάκινγκ της Βόρειας Κορέας. Οι φοιτητές αυτοί έχουν συνθέσει τη διαβόητη ομάδα χάκερς «Γραφείο 121», που θεωρείται ότι δρα με βάση στην Κίνα και ευθύνεται για σειρά επιθέσεων, πολλές εκ των οποίων στόχευαν τις υποδομές της Νότιας Κορέας. Το «Γραφείο 121» θεωρείται ότι λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990

Σύμφωνα με τον καθηγητή, 10%-20% του στρατιωτικού προϋπολογισμού της χώρας δαπανάται για διαδικτυακές επιχειρήσεις.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις παρεμφερείς σε αυτές στρατιωτικών επιθέσεων, σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας πόλεις». «Ο λόγος που η Βόρεια Κορέα ενοχλούσε άλλες χώρες ήταν για να δείξει πως έχει την δυνατότητα να διεξάγει κυβερνο – πόλεμο», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το δικό της κακόβουλο λογισμικό – malware, βασισμένο στο Stuxnet– το κυβερνοόπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος πριν τον εντοπισμό του το 2010.

«Μια επίθεση σαν αυτή, σχεδιασμένη να καταστρέψει μια πόλη έχει δημιουργηθεί από την Βόρεια Κορέα και αποτελεί απειλή που μπορεί να πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε και τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης