Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν να υποστηρίζει τις εφαρμογές του Android στην πλατφόρμα των Windows Phone, αλλά όχι εγγενώς.

Στο συνέδριο Build 2015 η εταιρεία ανακοίνωσε τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς μίας Android εφαρμογής στην πλατφόρμα της Microsoft.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, τα κινητά με Windows Phone θα ενσωματώσουν ένα υποσύστημα Android, που θα δίνει την δυνατότητα στις εφαρμογές που έχουν γραφτεί σε Java και C++ για την πλατφόρμα της Google, να τρέξουν και στα Windows Phone smartphones.

Επίσης, οι developers για iOS εφαρμογές θα μπορούν να κάνουν compile τον κώδικα Objective C, από το Visual Studio, δημιουργώντας έτσι μια πλήρη Windows 10 εφαρμογή.

Δεν ξέρουμε πως μπορεί αυτό να εξελιχθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν port τις εφαρμογές τους από iOS και Android σε Windows Phone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στο συνέδριο ανακοινώθηκε και ακόμα μία συμβατότητα, αυτή του νέου browser, Microsoft Edge, με τα extensions του Chrome browser.

Η Microsoft βλέποντας πως είχε μείνει αρκετά πίσω στις εφαρμογές για τα Windows Phone, καθώς και στα πρόσθετα του Internet Explorer, αποφάσισε να βασιστεί στις πλατφόρμες άλλων [Android – Chrome], παράλληλα με τη δική της Windows 10 Universal Apps.

Πηγή: gr.pcmag.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης